Θερμοπρόσοψη κέλυφος κτιρίου

Είναι γεγονός πως η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Είναι φανερό πως η  κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει την καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών. Σαν να μην έφτανε αυτό οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, των ξύλων και του ρεύματος έχουν ανέβει σε σχέση με παλαιότερα ενώ τα επιδόματα για θέρμανση έχουν κοπή! δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο την κατάσταση κάνοντας την θέρμανση το χειμώνα και την δροσιά το καλοκαίρι να μοιάζουν με είδη πολυτελείας. Η εταιρεία μας κατανοώντας την υπάρχουσα κατάσταση και στηρίζοντας την Ελληνική οικονομία διατηρώντας την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα προσφέρει εξειδικευμένα συστήματα για θερμοπρόσοψη η αλλιώς εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων που εγγυώνται τα μέγιστα θερμομονωτικά αποτελέσματα. Επιλέγοντας ένα σύστημα για θερμοπρόσοψη του κτιρίου σας θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στην ενεργειακή κατανάλωση χειμώνα καλοκαίρι εξοικονομώντας παράλληλα αρκετά χρήματα. Εδώ μπορείτε  να  ενημερωθείτε αναλυτικά για τα  συστήματα μας για θερμοπρόσοψη ( εξωτερική θερμομόνωση )  καθώς επίσης να δείτε το κόστος για υλικά και εργατικά για μια θερμοπρόσοψη κτιρίου. Στην συνέχεια ακολουθούν τα στάδια εφαρμογής για θερμοπρόσοψη κτιρίου.

Στάδια εφαρμογής θερμοπρόσοψης

1. Σκυροδετούμε κανονικά. Συστήνεται η τοποθέτηση DUROSOL στην πλάκα της πιλοτής, την τελευταία πλάκα, αλλά και στις ενδιάμεσες πλάκες για την καλύτερη θερμομόνωση και αποφυγή των θερμογεφυρών του μπαλκονιού. Αντίστοιχα σε περίπτωση σιδηροκατασκευής δημιουργούμε τον σκελετό.

2. Χτίζουμε περασιά το τούβλο με υποστυλώματα και δοκούς, χρησιμοποιώντας μονή τουβλέτα (6% εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου και θερμομόνωση ) ή διπλό (μπατικό) εξωτερικό τοίχο σε περίπτωση που επιθυμούμε συρόμενα αντί για ανοιγόμενα παράθυρα. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με άλλους τρόπους δόμησης όπως τις τσιμεντοσανίδες.

3. Τοποθετούμε τις ψευτόκασες και τις μαρμαροποδιές και για να συνεχίσουμε τις εργασίες για θερμοπρόσοψη πρώτα  ολοκληρώνουμε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στις όψεις του κτιρίου, καθώς και τις εργασίες της στέγης, όπου έχουμε.

4. Ελέγχουμε την επιφάνεια εφαρμογής. Πρέπει να είναι καθαρή, στεγνή, σχετικά επίπεδη χωρίς υπολείμματα λαδιού-γράσου ή σκόνης και χωρίς σαθρά τμήματα. Τέτοια παρατηρούνται αρκετά συχνά σε παλαιά κτίρια χωρίς μόνωση. Προαιρετικά πλένουμε με νερό το μπετό και τον τοίχο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουν εξαφανιστεί και τα τελευταία υπολείμματα σκόνης ή άλλων ουσιών.


τοποθέτηση θερμομονωτκ΄ν πλακών στην θερμοπρόσοψη και αλφάδιασμα5.
Ελέγχουμε την επιπεδότητα κατά την εφαρμογή του συστήματος και επιδιώκουμε με  διακύμανση ±1cm/3m. Όπου παρατηρούνται υψηλότερες διακυμάνσεις χρησιμοποιούμε διαφορετικό πάχος μονωτικού υλικού DUROSOL. Έτσι επιτυγχάνουμε τέλεια επιπεδότητα της επιφάνειας, χωρίς να χρησιμοποιούμε παχιά στρώση του βασικού επιχρίσματος (FGL-Thermo III) (έτοιμου έγχρωμου σοβά) πετυχαίνοντας θερμοπρόσοψη με υψηλά αισθητικά αποτελέσματα.

6. Η θερμοκρασία εφαρμογής πρέπει να είναι 5oC – 35oC και η υγρασία < 80%. Το καλοκαίρι καλό είναι να διακόπτουμε τις εργασίες πριν το μεσημέρι (περίπου στις 11π.μ.) όταν η θερμοκρασία προβλέπεται να αυξηθεί πάνω από τα όρια θερμοκρασιακής εφαρμογής. Συστήνεται να υπάρχει πρόβλεψη της θερμοκρασίας ώστε με τον ανάλογο προγραμματισμό να μην δημιουργηθούν αστοχίες (ελλιπής κόλληση του DUROSOL, ματίσεις στο επίχρισμα κτλ) και να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή θερμοπρόσοψη .

7. Ορίζουμε τη ζώνη “υψηλής στεγάνωσης”, η οποία εκτείνεται περιμετρικά του κτιρίου σε ύψος 30cm πάνω από το έδαφος. Απαιτείται η χρήση στεγανωτικού υλικού (πίσσα ή τσιμεντοειδούς στεγανωτικού waterblock) ή το ανάλογο στεγανωτικό σφραγιστικό της εκάστοτε εταιρείας). Επίσης μετά την τελική στρώση συστήνεται η χρήση αποστραγγιστικής μεμβράνης (όταν το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί για θερμομόνωση και στο υπόγειο).

8. Ζυγίζουμε τις όψεις του κτιρίου και τοποθετούμε τον οδηγό εκκίνησης σε απόσταση 30cm από το έδαφος με τη χρήση βυσμάτων.

9. Αναμειγνύουμε το υλικό επικόλλησης FGL-Thermo με νερό και το ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό στις 400 – 500 rpm. Ο χρόνος επεξεργασίας του μείγματος είναι περίπου 1 ώρα.

10. Τοποθετούμε το μείγμα περιμετρικά στο DUROSOL και στο κέντρο της πλάκας, επιδιώκοντας κάλυψη 40% της επιφάνειας του DUROSOL.

11. Επικολλούμε την 1η σειρά του DUROSOL με αλφάδια τον οδηγό εκκίνησης και τις επόμενες διασταυρώνοντας τους αρμούς, ελέγχοντας την επιπεδότητα σε κάθε πλάκα.

12. Προσέχουμε οι πρώτοι αρμοί πάνω από τα ανοίγματα πορτών ή παραθύρων να μη διαμορφώνονται σε συνέχεια των λαμπάδων αυτών.


θερμοπρόσοψη σε σημεία επαφής της θερμομονωτικής πλάκας με το κτήριο13.
Στα σημεία επαφής του DUROSOL (στα σημεία που τελειώνει η θερμοπρόσοψη δηλαδή) με επιφάνειες άλλων δομικών στοιχείων (π.χ στέγη, μπετόν) τοποθετούμε αφρό πολυουρεθάνης ή ειδική αυτοδιογκούμενη ταινία για να αποφύγουμε τις θερμογέφυρες και να πετύχουμε τη μέγιστη θερμομόνωση του κτιρίου.

14. Με το πέρας των εργασιών επικόλλησης και ύστερα από 48 ώρες, εξομαλύνουμε με το τριβίδι τις τυχόν διαφορές στις επιφάνειες του DUROSOL, ώστε να πετύχουμε τέλεια επιπεδότητα.

15. Ύστερα τοποθετούμε 5-6 FGL-Dowel βύσματα /m² με βάθος αγκύρωσης τα 4cm. Αυτά θα προστατεύσουν τη θερμοπρόσοψη από σεισμούς και ανεμοπιέσεις. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του υλικού επικόλλησης τα FGL-Dowel βύσματα τοποθετούνται πάνω από κάποιο υψόμετρο (6-10 μετρα), ενώ συστήνεται η χρήση των βυσμάτων σε όλη την έκταση του συστήματος. Σε περιπτώσεις όπου έχουμε σαθρά υπόβαθρα (π.χ παλαιοί σοβάδες) προτιμούμε FGL-Dowel βύσματα  με μεγαλύτερο βάθος αγκύρωσης για επιπλέον σταθερότητα στο σύστημα θερμοπρόσοψης .

16. Αναμειγνύουμε το βασικό επίχρισμα FGL-Thermo III με νερό, κολλάμε τα γωνιόκρανα, τους νεροσταλλάκτες και τα προφίλ αρμού διαστολής όπου χρειάζεται και στη συνέχεια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του DUROSOL (πάχος στρώσης 3-5mm).
θερμοπρόσοψη εξωτερική θερμομόνωση επικάλυψη με αστάρι

17. Περνάμε το υαλόπλεγμα FGL-Mesh ενίσχυσης, το οποίο πρέπει να είναι στο έξω 1/3 του πάχους της βασικής στρώσης και να επικαλύπτεται στις ενώσεις κατά 10cm. Επίσης τοποθετούμε τεμάχια υαλοπλέγματος στις γωνίες των ανοιγμάτων για επιπλέον προστασία από ρηγματώσεις.

18. Για να δημιουργήσουμε τέλεια πρόσφυση στην επιφάνεια του τοίχου ώστε να υποδεχτεί άριστα την στρώση του σοβά που θα ακολουθήσει, περνάμε ένα χέρι αστάρι FGL-Primer στην επιφάνεια.

πολυκατοικία σε τελικό στάδιο θερμοπροσοψης

19. Έπειτα από περίπου 2-5 ημέρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, εφαρμόζουμε το τελικό επίχρισμα (χρωμοσοβάς) το οποίο έρχεται στο χρώμα και το είδος της επιφάνειας που έχετε επιλέξει. Το πάχος του τελικού επιχρίσματος είναι 1-3mm, ανάλογα το είδος του υλικού που θα επιλέξετε έτσι πετυχαίνουμε το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα για την θερμοπρόσοψη .

Η υψηλή ποιότητα και η ελαστικότητα των υλικών, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε 10ετή εγγύηση υλικού. Εγγύηση για την θερμοπρόσοψη ως εφαρμογή δίνεται από το εκάστοτε συνεργείο.

Και φυσικά μπορείτε να δείτε τις πιστοποιήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά και τεχνικές περιγραφές πατώντας εδώ

*Σε υφιστάμενα κτίρια ξεκινάμε από το βήμα 4.

Εξωτερική θερμομόνωση η Θερμοπρόσοψη Συντήρηση
Προαιρετικά: βάψιμο κάθε 8-10 χρόνια με ακρυλικό χρώμα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, οδηγίες και γενικότερα πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική θερμομόνωση τη μόνωση ταράτσας η την πατητή τσιμεντοκονία επικοινωνήστε μαζί μας. Ζητήστε μας προσφορά για το δικό σας έργο.

Δείτε ακόμα για θερμοπρόσοψη