ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Η θερμοπρόσοψη τοίχων στο κτίριο γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στους εξωτερικούς κατακόρυφους τοίχους . Το κάθε κτίριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης θερμοπρόσοψης, όπως είναι η υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια τα δομικά στοιχεία που αποτελείται και το τοπικό κλίμα της περιοχής. Για τους παραπάνω λόγους η εταιρεία μας δημιούργησε την θερμομονωτική πλάκα Durosol External 3ης γενιάς την οποία παράγουμε σε διαφορετικά πάχη από 10mm εως 500mm ώστε να έχουμε τέλεια θερμομονωτικά αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση εφαρμογής θερμοπρόσοψης . To Durosol External έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, είναι πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό και έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Συγκεκριμένα η θερμομονωτική πλάκα Durosol External έχει υποβληθεί σε διαδικασία τεχνητής γήρανσης 100 ετών και τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι έμεινε αναλλοίωτο. Το Durosol External αποτελεί τη βέλτιστη λύση για εφαρμογές θερμοπρόσοψης κτιρίων και μονώσεις ταρατσών, επιπλέον δίνεται με 10 χρόνια εγγύηση από την εταιρεία μας.

Θερμοπρόσοψη Εφαρμογή

Θερμοπρόσοψη είναι το σύστημα θερμομόνωσης τοίχων που εφαρμόζεται 30 και πλέον χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης (Μόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Μόνωση Σκυροδέματος) και η μόνη λύση θερμομόνωσης και ανακαίνισης για τα παλιά κτίρια, που παρέχει θεαματικό θερμομονωτικό και αισθητικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ενέργειας και ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία, ανθεκτικότητα στο χρόνο!

Η θερμοπρόσοψη αναβαθμίζει το παλαιά και τα νέα κτίρια ενεργειακά και αισθητικά , εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και οικονομία !

Η θερμομόνωση τοίχων είναι πιο αποδοτική όταν εφαρμοστεί στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου , εξασφαλίζοντας μείωση κατανάλωσης 45-60% ρεύματος για θέρμανση ή ψύξη. Διατηρώντας την εσωτερική θερμοκρασία σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρακολουθείστε το βίντεο εφαρμογής θερμοπρόσοψης. Δείτε ένα προς ένα όλα τα στάδια εφαρμογής και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

Εξωτερική θερμομόνωση με Durosol
Οκτώ λόγοι για να επιλέξετε Durosol στις μονώσεις σας!

Περισσότερα Βίντεο

Εξοικονόμηση ενέργειας

Το θεαματικό μονωτικό αποτέλεσμα της θερμοπρόσοψης (Κέλυφος) βασίζεται σε 2 βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον την εξάλειψη των θερμογεφυρών (σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό) στα σημεία επαφής των δοκών και υποστηλωμάτων με την τοιχοποιία δεύτερον ακολουθεί μια βασική αρχή «Η θερμομόνωση είναι πιο αποτελεσματική όταν τοποθετηθεί στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου». Έτσι  εξασφαλίζουμε μείωση κατανάλωσης 45-60% ρεύματος για θέρμανση η δροσιά, αφού η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων διατηρεί σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επένδυση προστιθέμενης αξίας

Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει ενεργειακά το κτίριο, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση του σε ενέργεια. Σύμφωνα με την ευρωπαική οδηγία 2002/91/ΕΚ τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα η οποία θα εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση ενέργειας σε kwh/m2. Σε όσα κτίρια δεν πληρούνται οι απαιτήσεις της ενεργειακής ταυτότητας δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες και μισθώσεις ενω η ενεργειακή ταυτότητα υψηλής κλάσης θα αυξάνει την εμπορική και θα μειώνει την αντικειμενική αξία του κτιρίου.

Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

Για να εφαρμόσουμε την εξωτερική θερμομόνωση δεν είναι αναγκαίο να χτίσουμε διπλό εξωτερικό τοίχο, έτσι κερδίζουμε 6% ωφέλιμου εσωτερικού χώρου.

Ανακαίνιση και θερμομόνωση υφιστάμενων κτιρίων

Εφαρμόζοντας το σύστημα για εξωτερική θερμομόνωση ανακαινίζουμε και θερμομονώνουμε εξωτερικά το κτίριο χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του κτιρίου (ισχύει για υφιστάμενες κατασκευές).

Υγρομόνωση προσόψεων

Η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει από την εξωτερική υγρασία, το νερό της βροχής, την εσωτερική υγρασία και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών.

Απεριόριστες αρχιτεκτονικές επιλογές

Τα υλικά των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης και το DUROSOL προσφέρουν ελευθερία κατασκευής αρχιτεκτονικών σχεδίων, επιλογής χρωμάτων και τελικών υφών.

Εγγύηση για ρωγμές, μούχλες και σκασίματα

Η τρομερή ελαστομέρεια και η ανθεκτικότητα των υλικών σε συνδυασμό με τις υψηλές αντοχές του DUROSOL μας δίνουν τη δυνατότητα παροχής εγγύησης 10 ετών για εξωτερική θερμομόνωση.

Προστασία του φέροντα οργανισμού

Το DUROSOL λόγω της θερμομονωτικής του ικανότητας και της πολύ χαμηλής υδατοαπορρόφησης του προστατεύει το φέροντα οργανισμό από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών. Εφαρμόζοντας εξωτερική θερμομόνωση προστατεύουμε τον φέροντα οργανισμό πετυχαίνοντας παράλληλα μηδαμινές θερμικές απώλειες.

Ζητήστε μας προσφορά!

Προσφορά Θερμοπρόσοψης
κτίριο μετα την εφαρμογή συστήματος θερμοπρόσοψης

Κόστος συστημάτων για Θερμοπρόσοψη

Η εγκατάσταση θερμοπρόσοψης σε κτίριο αποτελεί την καλύτερη επιλογή που θα επιφέρει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Ειδικότερα η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί  την αποτελεσματικότερη επιλογή μόνωσης κτιρίου. Αυτό συμβαίνει διότι τοποθετώντας εξωτερικά των τοίχων ένα σύστημα θερμομόνωσης εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και το κέλυφος του κτιρίου προστατεύεται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες (κρύο και ζέστη). Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι οι θερμικές απώλειες από τους τοίχους φτάνουν το 40%. Επιλέγοντας το κατάλληλο σύστημα θερμοπρόσοψης και επιλέγοντας σύγχρονα και ποιοτικά μονωτικά υλικά όπως είναι το Durosol External  για την κατοικία σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 50% της ενέργειας που χάνεται. Είναι φανερό ότι η θερμοπρόσοψη κτιρίου μπορεί να έχει πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη. Στην συνέχεια μπορείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές των υλικών και εργασιών της εφαρμογής.

Περισσότερα …

Στάδια εφαρμογής θερμοπρόσοψης

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα στάδια εφαρμογής θερμοπροσοψης σε κτίριο, με Durosol External μονωτικό υλικό 3ης γενιάς. Κατά την εφαρμογή του συστήματος Durosol External επικολλώνται και στηρίζονται με βύσματα θερμομονωτικές πλάκες υψηλών προδιαγραφών, στις όψεις των κτιρίων εξωτερικά. Στην συνέχεια διαμορφώνονται, για να έχουμε μια εξομαλυμένη επιφάνεια εφαρμόζεται το υψηλής ποιότητας βασικό επίχρισμα ενισχυμένο με υαλόπλεγμα. Για τα τελικά επιχρίσματα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής να είναι λευκά η έγχρωμα καθώς διαθέτουμε πλούσιο χρωματολόγιο. Επιλέγοντας ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στην ενεργειακή κατανάλωση χειμώνα καλοκαίρι εξοικονομώντας παράλληλα αρκετά χρήματα. Επωφεληθείτε από τα συστήματα μας με την 10 έτη εγγύηση και ξενοιάστε για τις μονώσεις για τα επόμενα εκατό χρόνια!

Περισσότερα …

τελικό στάδιο εγκατάστασης εξωτερική θερμομόνωσης σε πολυκατοικία

Συχνές ερωτήσεις θερμοπρόσοψης

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος μόνωσης είναι η εξωτερική θερμομόνωση. Η θερμοπρόσοψη έναντι της εσωτερικής μόνωσης έχει το πλεονέκτημα ότι εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων του κτιρίου μας, έτσι προστατεύουμε τους τοίχους από τις καιρικές συνθήκες πετυχαίνοντας εως και 50% εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης κερδίζουμε 6% ωφέλιμου χώρου αφού δεν παρεμβαίνουμε στο εσωτερικό του κτιρίου.
Παλαιότερα σε εφαρμογές θερμοπρόσοψης χρησιμοποιούσαμε διάφορα υλικά. Πλέον για πάνω από το 80% των εξωτερικών μονώσεων που εφαρμόζονται χρησιμοποιείται Διογκωμένη πολυστερίνη (Φελιζόλ). Η εταιρεία μας κατέχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή διογκωμένης πολυστερίνης και σε συστήματα μόνωσης, αφού δραστηριοποιούμαστε στους τομείς αυτούς για σχεδόν 60 χρόνια. Συγκεκριμένα για θερμοπρόσοψη κτιρίου σας προτείνουμε την θερμομονωτική πλάκα Durosol External η οποία συνοδεύεται με 10ετή εγγύηση από εμάς.
Το κόστος του συστήματος θερμοπρόσοψης διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου. Δηλαδή εξαρτάται από την έκταση των τοίχων του σπιτιού σας και το πάχος του μονωτικού υλικού. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το κόστος για υλικά και εργατικά. Ακόμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Το πάχος του μονωτικού υλικού αρχικά εξαρτάται από την υπάρχουσα θερμομονωτική ικανότητα του σπιτιού. Βέβαια όσο πιο παχύ είναι το θερμομονωτικό υλικό τόσο πιο αποτελεσματικό είναι, αφού η σχέση ανάμεσα στο πάχος την θερμομονωτική απόδοση είναι ανάλογη. Εμείς παράγουμε το Durosol σε πάχη από 10mm  ως 500mm ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα θερμομονωτικά αποτελέσματα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι αμόνωτο με την εφαρμογή θερμοπρόσοψης μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 6ο% ενέργειας. Βέβαια για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να προσέξετε την ποιότητα, το πάχος του θερμομονωτικού υλικού και το τοπικό κλίμα της περιοχής σας.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης της θερμοπρόσοψης εξαρτάτε κυρίως από το συνεργείο και των αριθμό των μελών του. Ειδικότερα ένας μέσος εργαζόμενος μπορεί να εφαρμόσει 5m² θερμοπρόσοψης ανα ημέρα. Άρα για εξωτερική θερμομόνωση 200m² με συνεργείο 5 ατόμων χρειάζονται περίπου 8 ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θερμοπρόσοψη επισκεφτείτε την συνεργαζόμενη ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε αποκλειστικά  για την Θερμοπρόσοψη.    Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας το προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση σας .