μόνωση ταράτσας light roof

Μόνωση ταράτσας Light Roof

Η πιο οικονομική, ελαφριά και αποτελεσματική μέθοδος για μόνωση ταράτσας, ειδικά για παλιότερες κατασκευές.

Η εταιρεία Φραγκουλάκης πρωτοπορώντας στη μόνωση ταράτσας και στη μόνωση γενικότερα, σας συστήνει την μέθοδο Durosol Light Roof για μόνωση ταράτσας, που αποτελεί την πλέον οικονομική λύση για μόνωση ταράτσας, με πλήρη προστασία απέναντι σε ζέστη, κρύο, υγρασίες, βροχές και έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές.

Η μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof είναι ελαφριά μόνωση, η πιο ελαφριά της αγοράς και περιλαμβάνει και την τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού και όχι απλά κάποια επαλειπτικά ή ασφαλτόπανα. Με βάρος περίπου 9 κιλά/τετραγωνικό είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη μόνωση ταράτσας παλιών κτιρίων (κατασκευασμένων πριν το 1980) και γενικότερα κατασκευών που δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλα βάρη. Όσον αφορά το κόστος, τα υλικά θα σας στοιχίσουν περίπου 19,04 €/τ.μ. + φπα, ενώ κατά προσέγγιση μαζί με το κόστος κάποιου συνεργαζόμενου συνεργείου μας, το κόστος για Durosol Light Roof φτάνει περίπου τα 30,04 €/τ.μ. + φπα.

Δείτε το νέο βίντεο εφαρμογής του συστήματος Durosol Light Roof με δημιουργία ρύσεων – ΜοΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ.

Δείτε αναλυτικά τον Τιμοκατάλογο του συστήματος Durosol Light Roof

Συνεπώς η μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof αποτελεί την κορυφαία μέθοδο, γιατί με το χαμηλότερο κόστος και το χαμηλότερο βάρος της αγοράς, προσφέρει άριστα αποτελέσματα θερμομόνωσης και στεγανοποίησης στην ταράτσα σας. Δεν μπαίνει απλά ένα επαλειπτικό ή ένα ασφαλτόπανο, αλλά θερμομονωτικό υλικό διογκωμένης πολυστερίνης σε πλάκες και μάλιστα το πλέον βελτιωμένο και κατάλληλο για μόνωση ταράτσας, το μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol. Η μόνη περίπτωση που δεν σας ταιριάζει η μόνωση ταράτσας Light Roof είναι εάν θέλετε να κάνετε πολύ συχνή χρήση στην ταράτσα σας, δηλαδή να κάθεστε σε καρέκλες, τραπέζια κλπ.

Αν όμως απλά θέλετε να βάλετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα σας ή να ανεβαίνετε περιστασιακά για να απλώσετε τα ρούχα σας ή και για άλλες παρόμοιες δουλειές, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα και η καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή είναι η μόνωση ταράτσας Durosol Light Roof.

Συστήματα μόνωσης ταράτσας

Μόνωση Ταράτσας – Στάδια Εφαρμογής

Για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα σχετικά με τις μονώσεις ταρατσών Durosol light roof, σας παρουσιάζουμε παρακάτω συνοπτικά τα στάδια εφαρμογής τους. Αν θέλετε να ενημερωθείτε ακόμα καλύτερα για την συγκεκριμένη μόνωση ταράτσας, μπορείτε στη συνέχεια να δείτε και ένα βίντεο της εταιρείας μας, με όλη την διαδικασία εφαρμογής της μεθόδου.

 1. Το πρώτο βήμα στις μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof είναι να ελέγξουμε αν υπάρχει κλίση στην ταράτσα, δηλαδή αν υπάρχουν ρύσεις ή λιμνάζουν τα νερά. Εφόσον εντοπίσουμε κάποια τοπικά προβλήματα τραβάμε ράμματα και πλέον αν το ύψος των κοιλοτήτων είναι πάνω από 2 εκατοστά επισκευάζουμε τις ρύσεις με οπλισμένο τσιμέντο, διαφορετικά προχωράμε κανονικά στα επόμενα βήματα.
 2. Τώρα ακολουθεί το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό βήμα για την μόνωση, η επικόλληση του θερμομονωτικού υλικό 3ης γενιάς Durosol 100x50cm με ελάχιστο πάχος τα 5cm, ώστε οι μονώσεις σας να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα. – Σε επιφάνειες όπως πλακάκι, ασφαλτόπανο και επαλειπτικά η επικόλληση γίνεται με αφρό πολυουρεθάνης, ο οποίος τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol, όπως στην παρακάτω εικόνα.

  μόνωση ταράτσας με μονωτικές πλάκες φελιζολ

  Σε επιφάνειες μπετού το μονωτικό υλικό Durosοl επικολλάται με την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I, η οποία επίσης τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol.

  Στις ελαφριές μονώσεις, το Durosol τοποθετείται χτιστά με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους και στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος Durosol, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με αφρό πολυουρεθάνης ή FGL-Thermo I.

  Αυτό γίνεται σε περίπτωση μικρών προβλημάτων με ρύσεις, αν όμως δεν υπάρχουν καθόλου κλίσεις στην ταράτσα, θα πρέπει το συνεργείο να χρησιμοποιήσει περισσότερη κόλλα και να “παίξει” με διαφορετικά πάχη μονωτικού, ξεκινώντας π.χ. με 5 πόντους μονωτικό στην υδρορροή και αυξάνοντας 1cm πάχους για κάθε μέτρο μήκους της ταράτσας. Άρα για μια δίρριχτη ταράτσα διαστάσεων 12×8 θα χρειαστούμε μονωτικά από 5 έως 10 πόντους, με το μέσο πάχος να φτάνει τα 8cm.

  Τοποθέτηση υαλοπλέγματος διαδηκασία εφαρμογής μόνωσης ταράτσας

 3. Αφότου έχει τοποθετηθεί το θερμομονωτικό υλικό, το επόμενο στάδιο στις μονώσεις ταρατσών είναι να περάσουμε την κόλλα FGL-Thermo III σε όλη την επιφάνεια του Durosol με οδοντωτή σπάτουλα 1χ1cm καθώς είναι νωπή και εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα 5χ5mm 160gr/m2 με την λεία πλευρά της σπάτουλας.

  Προσοχή! Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° – 35°C, ενώ η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά. ΟΧΙ παραπάνω! Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας στο περιβάλλον και την ταράτσα, προτείνεται η διαβροχή του κονιάματος. Συγκεκριμένα καλό είναι να γίνει ένας ψεκασμός μετά την εφαρμογή και ένας ακόμα το επόμενο πρωινό. Για να μην υπάρξει κάποια αλλοίωση του κονιάματος και να δέσει η FGL-Thermo III, απαιτούνται περίπου 24-48 ώρες πριν από βροχή, ανάλογα με τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία).

  Δεν περνάμε 2ο χέρι. Με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος η επιφάνεια θα έχει την όψη “γκοφρέτας”. Πρέπει να περάσουμε τη σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Όταν πλέον η FGL-Thermo III έχει στεγνώσει, αν χρειάζεται επιπλέον λείανση στην επιφάνεια, την τρίβουμε με υαλόχαρτο και σπατουλάρουμε με την FGL-Thermo III. Δεν περνάμε όμως άλλο χέρι με την οδοντωτή σπάτουλα! Αν θέλουμε να περάσουμε και δεύτερο χέρι, είναι απαραίτητο να βάλουμε και πάλι υαλόπλεγμα.

  επικάλυψη για μόνωση ταράτσας

 4. Ολοκληρώνοντας τις μονώσεις ταρατσών με την πρωτοπόρα και οικονομική μέθοδο Durosol Light Roof, περνάμε το πρώτο χέρι με το στεγανωτικό FGL-RESIN PLUS , αφού «δέσει» η FGL-Thermo ΙΙI. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία η επιφάνεια να είναι στεγνή και καθαρή. Αφού πλέον έχει στεγνώσει και δεν υπάρχει καθόλου υγρασία, περνάμε την επόμενη μέρα το δεύτερο χέρι FGL – RESIN PLUS (καλύτερα μεσημέρι – απόγευμα για να γλιτώσουμε ακόμα και την πρωινή υγρασία). Προσέχουμε το δεύτερο χέρι να το περάσουμε τουλάχιστον 3 ώρες μετά το πρώτο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε διαλύτη στο επαλειπτικό. Πρέπει να μην ξεχάσουμε πως το FGL -RESIN PLUS πρέπει να περαστεί μόνο με ρολό με μεσαία τρίχα ή με σφουγγάρι, αλλά όχι με βούρτσα.

  Πατώντας εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την τεχνική περιγραφή καθώς και τις πιστοποιήσεις των υλικών μας.

Τιμοκατάλογος για την Μόνωση Durosol Light Roof

Στις παραπάνω τιμές για τη μόνωση ταράτσας δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

* Η κατανάλωση των υλικών μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τη περίπτωση της ταράτσας.

**Οι τιμές εργασίας για μόνωση ταράτσας αφορούν μόνο τις περιγραφόμενες εργασίες και αναφέρονται σε έργα εντός Αττικής. Για την επαρχία ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο κόστος εργασίας, ανάλογα με τα οδοιπορικά και γενικότερα τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η μόνωση, ενώ οι τιμές έχουν γίνει με αναγωγή σε έργο 100m².

***Αν δεν υπάρχουν καθόλου ρύσεις στην ταράτσα, για να τις δημιουργήσει το συνεργείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερη κόλλα (περίπου 1Kg/m²) και να “παίξει” με διαφορετικά πάχη μονωτικού, ξεκινώντας π.χ. με 5 πόντους μονωτικό στην υδρορροή και αυξάνοντας 1cm για κάθε μέτρο μήκους της ταράτσας. Άρα για μια δίρριχτη ταράτσα διαστάσεων 12×8 θα χρειαστούμε μονωτικά από 5 έως 10 πόντους, με το μέσο πάχος να φτάνει 8cm. Άρα το επιπλέον κόστος των υλικών για μόνωση ταράτσας θα είναι περίπου +0,4€/m² για την κόλλα και +3,5€/m² για το 8άρι μονωτικό αντί για 5άρι. Αν προσθέσουμε επιπλέον κόστος 1,5€/m² για την εργασία που απαιτεί η μόνωση της ταράτσας, το κόστος για τη δημιουργία των ρύσεων θα φτάσει τα 5,4€/m². Συνεπώς το κόστος για εφαρμογή της Durosol Light Roof σε ταράτσα χωρίς καθόλου ρύσεις θα φτάσει περίπου  31€/m² + φπα, για όλα τα υλικά, τις εργασίες και δημιουργίας ρύσεων που χρειάζεται η ταράτσας.

Όπως βλέπετε λοιπόν, η αξία των υλικών για τη λύση της μόνωσης ταράτσας Durosol Light Roof είναι περίπου 20,35€/m²+φπα , ενώ το κόστος τοποθέτησης από τους εγκεκριμένους συνεργάτες μας είναι ~ 12-14€/m²+φπα. Συνεπώς με συνολικό κόστος είναι ~31,00€/m² + Φ.Π.Α. με τη μέθοδο Durosol Light Roof. Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με την μόνωση επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσοχή: Συνήθως σε παλιά κτίρια που είναι φτιαγμένα κυρίως πριν το 1980 και δεν έχει γίνει καλή συντήρηση του κτιρίου (δεν υπάρχει μόνωση) τα νερά από τις βροχές σε βάθος χρόνου περνάνε από την πλάκα της ταράτσας και προκαλούν σημαντικές ζημιές στα δομικά υλικά του ταβανιού. Δηλαδή σε περίπτωση που το νερό έχει περάσει, έχει ήδη αρχίσει η οξείδωση-διάβρωση στις μπετόβεργιες. Έτσι σε βάθος χρόνου θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν οι σοβάδες απ το ταβάνι και να πέσουν. Για την δική σας ασφάλεια σας προτείνουμε να προχωρήσετε σε προαιρετικό έλεγχο των σοβάδων του ταβανιού σας, ώστε να διαπιστώσετε ότι δεν είναι κούφιοι. Σε περίπτωση που η διάβρωση έχει ξεκινήσει καμία μορφή μόνωσης ταράτσας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι σοβάδες δεν θα ξεκολλήσουν και θα πέσουν αφού το νερό έχει ήδη περάσει και έχει προκαλέσει ζημιά.

Η αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος μπορεί να γίνει με τα εξής βήματα.

 1. Να διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι είναι κούφιο ή όχι (Μπορείτε απλά να το χτυπήσετε και θα το διαπιστώσετε).
 2. Αφού διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι είναι κούφιο,θα πρέπει να ξηλώσουμε τους σοβάδες,να ξύσουμε και να περάσουμε τα σίδερα με αναστολέα διάβρωσης.
 3. Περνάμε μια στρώση τσιμεντοειδές στεγανωτικό.
 4. Ξανασοβατίζουμε την πλάκα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι παραπάνω οδηγίες και προτεινόμενες λύσεις είναι ενδεικτικές. Η συμβολή του μηχανικού είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος διάβρωσης οπλισμού.