Μόνωση ταράτσας με το σύστημα durosol light roof plus.

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof plus

Η πιο ελαφριά μόνωση της αγοράς που προσφέρει πλήρη βατότητα.

Η Durosol Light Roof Plus είναι μια σύγχρονη μέθοδος για μονώσεις ταρατσών , η οποία έρχεται να δώσει λύση σε όσους ψάχνουν ελαφριά λύση μόνωσης με πλήρη βατότητα. Αποτελεί μια λύση πλήρους θερμομόνωσης και στεγάνωσης ταράτσας, που σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις αρχές της Light Roof, όμως ως τελική επίστρωση έχει εμποτισμένο χαλαζία σε επαλειφόμενο. Με αυτό τον τρόπο προσδίδουμε στην ταράτσα πλήρη βατότητα και επισκεψιμότητα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε άφοβα και να τοποθετούμε χωρίς κίνδυνο σημειακά φορτία (καρέκλες, τραπέζια, ψησταριές, σκάλες κλπ).

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι το πολύ χαμηλό βάρος. Αυτό την κάνει ιδανική και απόλυτα ενδεδειγμένη λύση για μονώσεις ταρατσών παλιών κτιρίων, που πιθανόν έχουν προβλήματα στατικότητας και δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα βάρη και παράλληλα οι ένοικοι θέλουν να έχουν πλήρη βατότητα στην ταράτσα τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε άλλη λύση μόνωσης αποκλείεται, είτε γιατί προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στην ταράτσα (π.χ. ανεστραμμένες μονώσεις ταρατσών ), είτε γιατί δεν επιτρέπουν την πλήρη βατότητα (πχ Durosol Light Roof). Τονίζουμε ότι με τις μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof Plus το επιπλέον βάρος στην ταράτσα σας δεν θα ξεπεράσει τα 17-18 kg/m², όταν άλλες μέθοδοι για μονώσεις ταρατσών φτάνουν και τα 50-80kg/m²!

Εκτός αυτού όμως η Durosol Light Roof Plus είναι και μια απόλυτα προσιτή λύση από οικονομικής πλευράς, αφού είναι ακόμα πιο οικονομική από την άλλη διαθέσιμη επιλογή για πλήρη βατότητα, την ανεστραμμένη μόνωση. Με το συνολικό κόστος της για τα υλικά που θα απαιτηθούν και όλες τις παρελκόμενες εργασίες να μην ξεπερνάει τα ~ 50,88€/m² + φπα. Είναι μια άκρως συμφέρουσα λύση, η οποία δεν θα επιβαρύνει το κτίριο σας, θα δώσει βατότητα στην ταράτσα σας και το κυριότερο, θα σας απαλλάξει από τις σημαντικές θερμικές απώλειες που έχετε ως τώρα! Μέσα σε μερικά μόλις χρόνια θα έχετε κάνει αποδεδειγμένα απόσβεση των χρημάτων σας, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα θα απολαμβάνετε τα δροσερά καλοκαίρια και τους ζεστούς χειμώνες. Δείτε αναλυτικά τον Τιμοκατάλογο για μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof Plus.

Συνοψίζοντας λοιπόν οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις για μονώσεις ταρατσών είναι η Durosol Light Roof και η Durosol Light Roof Plus. Η πρώτη είναι η κατάλληλη λύση αν δεν χρησιμοποιείτε γενικά την ταράτσα σας (πχ μόνο για άπλωμα ρούχων, να ελέγξετε τον ηλιακό κλπ), καθώς προσφέρει πλήρη θερμομόνωση και στεγάνωση στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς (30,04€/m²) και προσδίδει ελάχιστο επιπλέον βάρος στην ταράτσα σας, που δεν ξεπερνάει τα 10kg/m². Από την άλλη αν θέλετε μεν μια ελαφριά λύση, αλλά θέλετε και να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείτε και να εκμεταλλεύεστε την ταράτσα σας για συναθροίσεις, πάρτι κλπ, η καλύτερη επιλογή για μονώσεις ταρατσών είναι η Durosol Light Roof Plus. Με συνολικό κόστος 50,88€/m² και βάρος κάτω από 17-18kg/m², είναι σίγουρα ότι πιο ελκυστικό στην κατηγορία του!

Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες και δείτε το ανανεωμένο και βελτιωμένο σύστημα Durosol Light Roof Plus.

Στάδια εφαρμογής

1) Ελέγχουμε αν υπάρχουν ρύσεις (κλίση). Αν υπάρχουν σημειακά προβλήματα φροντίζουμε να τραβήξουμε ράμματα πάνω από αυτά τα σημεία και αν το ύψος των κοιλοτήτων είναι μικρότερο των 1cm συνεχίζουμε κανονικά. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να επιδιορθωθούν οι κοιλότητες με την χρήση επισκευαστικού τσιμέντου, το οποίο οπλίζεται με υαλόπλεγμα. Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ρύσεις τις δημιουργούμε εκ νέου με τη χρήση ελαφρομπετού ή καλύτερα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πάχη μονωτικού.****

2) Ελέγχουμε την επιφάνεια της ταράτσας. Αν η τελική επίστρωση στην επιφάνεια της ταράτσας είναι τσιμεντοκονία, μπετόν ή γενικότερα υλικό τσιμεντοειδούς βάσης, μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά στα επόμενα βήματα. Αν όμως υπάρχει ως τελική επίστρωση ασφαλτόπανο ή οποιοδήποτε επαλειπτικό, τότε πρέπει πρώτα να γίνει η πλήρης αποξήλωσή τους και μετα να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα βήματα.

3) Κολλάμε το Durosol eXternal roof (κορυφαίο μονωτικό υλικό διογκωμένης πολυστερίνης) σε πλάκες διαστάσεων 100x50cm και με ελάχιστο πάχος 5cm, χρησιμοποιώντας την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I. Το υλικό επικόλλησης τοποθετείται γύρω γυρώ σε λωρίδα στην επιφάνεια και 3 σημεία στο κέντρο και επιδιώκουμε 40% της πλάκας του Durosol external roof να καλυφθεί με κόλλα. Το Durosol τοποθετείται χτιστά, με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους, στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος Durosol external roof, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το Durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με FGL-Thermo I.

*Ο αρμός με τα στηθαία δεν γεμίζεται με κόλλα, αφρό πολυουρεθάνης ή άλλο υλικό πλήρωσης, παρά μόνο με αυτοδιογκούμενη ταινία. Σε κάθε περίπτωση η πλήρωση του αρμού δεν είναι απαραίτητη.

Τοποθέτηση υαλοπλέγματος διαδηκασία μόνωσης ταράτσας

4) Αφού “τραβήξει” η κόλλα περνάμε σταδιακά 2 στρώσεις κόλλας FGL THERMO III εγκιβωτίζοντας υαλόπλεγμα 160 gr/m².

5) Αφού στεγνώσουν και τα 2 χέρια της κόλλας, τρίβουμε ώστε να γίνει ομαλή η επιφάνεια.

6) Μετά το τρίψιμο περνάμε 1 χέρι εποξειδικό αστάρι νερού 2 συστατικών με κατανάλωση 200 gr/m2

7) Αφού καθαρίσουμε την επιφάνεια και δεν υπάρχει υγρασία περνάμε την πρώτη στρώση επαλειφόμενου FGL WATERSTOP SYSTEM με πολυουρεθανική βάση.

8) Αφου “τραβήξει” περνάμε το δεύτερο χέρι και ταυτόχρονα γίνεται επίπαση χαλαζια.

9) Τέλος γίνεται επάλειψη με την γκρι αλειφατική σε 2 χέρια για έξτρα προστασία και χρωματισμό. Η επάλειψη αυτή πρέπει να συντηρηθεί στα 4 χρόνια με νέα επάλειψη για την διατήρηση του χρώματος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και πιστοποιήσεις υπάρχουν πατώντας εδώ

Προσοχή! Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° – 35° C, ενώ η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά, ΟΧΙ παραπάνω. Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλών καιρικών θερμοκρασιών (>35° C) συστήνεται η διαβροχή του κονιάματος (ένας ψεκασμός μετά την εφαρμογή και ένας το επόμενο πρωί). Δεν περνάμε δεύτερο χέρι. Η επιφάνεια με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος θα έχει την όψη “γκοφρέτας”, για αυτό περνάμε την σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Η FGL-Thermo III χρειάζεται 24-48 ώρες (ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία περιβάλλοντος) στεγνώματος πριν από βροχή για να “δέσει” και να μην προκληθεί αλλοίωση του κονιάματος.

Συστήματα μόνωσης ταράτσας

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus;

 • Σύστημα μόνωσης ταράτσας με ΠΛΗΡΗ βατότητα και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Πολύ χαμηλό βάρος ανά μέτρο, μέχρι 18kg/m². Άλλες λύσεις με πλήρη βατότητα φτάνουν ακόμα και τα 80kg/m²!
 • Πολύ μικρότερο πάχος κονιάματος σε σχέση με την τσιμεντοκονία (συνολικό πάχος λύσης 8cm – με μονωτικό Durosol 5cm – ).
 • Μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγανοποίησης.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus αντί για την ανεστραμμένη;

 • Πολύ πιο ελαφριά λύση (ως και 5 φορές πιο ελαφριά με βάρος το πολύ 18kg/m²)
 • Είναι πιο οικονομική επιλογή.
 • Προσφέρει την ίδια στεγάνωση, θερμομόνωση και βατότητα.
 • Προσφέρει εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus αντί για την Durosol Light Roof;

 • Προσφέρει πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας και μπορείτε να εφαρμόσετε σημειακά βάρη (καρέκλες, ψησταριές, κλπ) και να κάνετε έντονη καθημερινή χρήση.

Τιμοκατάλογος Light Roof Plus

Προσοχή: Συνήθως σε παλιά κτίρια που είναι φτιαγμένα κυρίως πριν το 1980 και δεν έχει γίνει καλή συντήρηση του κτιρίου (δεν υπάρχει μόνωση) τα νερά από τις βροχές σε βάθος χρόνου περνάνε από την πλάκα της ταράτσας και προκαλούν σημαντικές ζημιές στα δομικά υλικά του ταβανιού. Δηλαδή σε περίπτωση που το νερό έχει περάσει, έχει ήδη αρχίσει η οξείδωση-διάβρωση στις μπετόβεργιες. Έτσι σε βάθος χρόνου θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν οι σοβάδες απ το ταβάνι και να πέσουν. Για την δική σας ασφάλεια σας προτείνουμε να προχωρήσετε σε προαιρετικό έλεγχο των σοβάδων του ταβανιού σας, ώστε να διαπιστώσετε ότι δεν είναι κούφιοι. Σε περίπτωση που η διάβρωση έχει ξεκινήσει καμία μορφή μόνωσης ταράτσας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι σοβάδες δεν θα ξεκολλήσουν και θα πέσουν αφού το νερό έχει ήδη περάσει και έχει προκαλέσει ζημιά.

Η αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος μπορεί να γίνει με τα εξής βήματα.

 1. Να διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι είναι κούφιο ή όχι (Μπορείτε απλά να το χτυπήσετε και θα το διαπιστώσετε).
 2. Αφού διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι είναι κούφιο,θα πρέπει να ξηλώσουμε τους σοβάδες,να ξύσουμε και να περάσουμε τα σίδερα με αναστολέα διάβρωσης.
 3. Περνάμε μια στρώση τσιμεντοειδές στεγανωτικό.
 4. Ξανασοβατίζουμε την πλάκα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ.