monosi-taratsas-durosol-light-roof-plus

Μόνωση Ταράτσας Durosol Light Roof plus Γρανιτοπλακάκι

Η πιο ελαφριά μόνωση της αγοράς που προσφέρει πλήρη βατότητα.

Η Durosol Light Roof Plus είναι μια σύγχρονη μέθοδος για μονώσεις ταρατσών , η οποία έρχεται να δώσει λύση σε όσους ψάχνουν ελαφριά λύση μόνωσης με πλήρη βατότητα. Αποτελεί μια λύση πλήρους θερμομόνωσης και στεγάνωσης ταράτσας, που σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις αρχές της Light Roof, όμως ως τελική επίστρωση από πάνω τοποθετείται γρανιτοπλακάκι. Με αυτό τον τρόπο προσδίδουμε στην ταράτσα πλήρη βατότητα και επισκεψιμότητα, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε άφοβα και να τοποθετούμε χωρίς κίνδυνο σημειακά φορτία (καρέκλες, τραπέζια, ψησταριές, σκάλες κλπ).

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι το πολύ χαμηλό βάρος. Αυτό την κάνει ιδανική και απόλυτα ενδεδειγμένη λύση για μονώσεις ταρατσών παλιών κτιρίων, που πιθανόν έχουν προβλήματα στατικότητας και δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα βάρη και παράλληλα οι ένοικοι θέλουν να έχουν πλήρη βατότητα στην ταράτσα τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε άλλη λύση μόνωσης αποκλείεται, είτε γιατί προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στην ταράτσα (π.χ. ανεστραμμένες μονώσεις ταρατσών ), είτε γιατί δεν επιτρέπουν την πλήρη βατότητα (πχ Durosol Light Roof). Τονίζουμε ότι με τις μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof Plus το επιπλέον βάρος στην ταράτσα σας δεν θα ξεπεράσει τα 40kg/m², όταν άλλες μέθοδοι για μονώσεις ταρατσών φτάνουν και τα 200kg/m²!

Εκτός αυτού όμως η Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι είναι και μια απόλυτα προσιτή λύση από οικονομικής πλευράς, αφού είναι ακόμα πιο οικονομική από την άλλη διαθέσιμη επιλογή για πλήρη βατότητα, την ανεστραμμένη μόνωση. Με το συνολικό κόστος της για τα υλικά που θα απαιτηθούν και όλες τις παρελκόμενες εργασίες να μην ξεπερνάει τα 47,71€/m² + φπα. Είναι μια άκρως συμφέρουσα λύση, η οποία δεν θα επιβαρύνει το κτίριο σας, θα δώσει βατότητα στην ταράτσα σας και το κυριότερο, θα σας απαλλάξει από τις σημαντικές θερμικές απώλειες που έχετε ως τώρα! Μέσα σε 2 με 3 χρόνια θα έχετε κάνει αποδεδειγμένα απόσβεση των χρημάτων σας, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα θα απολαμβάνετε τα δροσερά καλοκαίρια και τους ζεστούς χειμώνες. Δείτε αναλυτικά τον Τιμοκατάλογο για μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof Plus γρανιτοπλακάκι 

Συνοψίζοντας λοιπόν οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις για μονώσεις ταρατσών είναι η Durosol Light Roof και η Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι. Η πρώτη είναι η κατάλληλη λύση αν δεν χρησιμοποιείτε γενικά την ταράτσα σας (πχ μόνο για άπλωμα ρούχων, να ελέγξετε τον ηλιακό κλπ), καθώς προσφέρει πλήρη θερμομόνωση και στεγάνωση στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς (23€/m²) και προσδίδει ελάχιστο επιπλέον βάρος στην ταράτσα σας, που δεν ξεπερνάει τα 10kg/m². Από την άλλη αν θέλετε μεν μια ελαφριά λύση, αλλά θέλετε και να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείτε και να εκμεταλλεύεστε την ταράτσα σας για συναθροίσεις, πάρτι κλπ, η καλύτερη επιλογή για μονώσεις ταρατσών είναι η Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι. Με κόστος  47,71€/m² και βάρος κάτω από 40kg/m², είναι σίγουρα ότι πιο ελκυστικό στην κατηγορία του!

Στάδια εφαρμογής

1) Ελέγχουμε αν υπάρχουν ρύσεις (κλίση). Αν υπάρχουν σημειακά προβλήματα φροντίζουμε να τραβήξουμε ράμματα πάνω από αυτά τα σημεία και αν το ύψος των κοιλοτήτων είναι μικρότερο των 1cm συνεχίζουμε κανονικά. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να επιδιορθωθούν οι κοιλότητες με την χρήση επισκευαστικού τσιμέντου, το οποίο οπλίζεται με υαλόπλεγμα. Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ρύσεις τις δημιουργούμε εκ νέου με τη χρήση ελαφρομπετού ή καλύτερα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πάχη μονωτικού.****

2) Ελέγχουμε την επιφάνεια της ταράτσας. Αν η τελική επίστρωση στην επιφάνεια της ταράτσας είναι τσιμεντοκονία, μπετόν ή γενικότερα υλικό τσιμεντοειδούς βάσης, μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά στα επόμενα βήματα. Αν όμως υπάρχει ως τελική επίστρωση ασφαλτόπανο ή οποιοδήποτε επαλειπτικό, τότε πρέπει πρώτα να γίνει η πλήρης αποξήλωσή τους και μετα να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα βήματα.

perasma-astari

3) Προαιρετικά, περνάμε 2 χέρια Waterblock flex, το 2ο χέρι τουλάχιστον 24 ώρες μετά το πρώτο. Η συγκεκριμένη στεγανωτική στρώση συστήνεται μόνο σε περίπτωση που προϋπάρχει πρόβλημα στεγάνωσης στην κατασκευή (μπαίνουν νερά σε περίπτωση βροχής), διαφορετικά δεν θεωρείται απαραίτητη η πρώτη στρώση στεγάνωσης.

4) Κολλάμε το Durosol eXternal roof (κορυφαίο μονωτικό υλικό διογκωμένης πολυστερίνης) σε πλάκες διαστάσεων 100x50cm και με ελάχιστο πάχος 5cm, χρησιμοποιώντας την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I. Το υλικό επικόλλησης τοποθετείται με οδοντωτή σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια και επιδιώκουμε 100% επικόλληση της πλάκας του Durosol external roof. Το Durosol τοποθετείται χτιστά, με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους, στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος Durosol external roof, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το Durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με FGL-Thermo I.

*Ο αρμός με τα στηθαία δεν γεμίζεται με κόλλα, αφρό πολυουρεθάνης ή άλλο υλικό πλήρωσης, παρά μόνο με αυτοδιογκούμενη ταινία. Σε κάθε περίπτωση η πλήρωση του αρμού δεν είναι απαραίτητη.

Τοποθέτηση υαλοπλέγματος διαδηκασία μόνωσης ταράτσας

5) Περνάμε σε όλη την επιφάνεια του Durosol την FGL-Thermo III με οδοντωτή σπάτουλα 1x1cm. Καθώς είναι νωπή εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα 5x5mm 160gr/m² με τη λεία πλευρά της σπάτουλας. Για καλύτερο αποτέλεσμα το υαλόπλεγμα αλληλοεπικαλύπτεται 10cm.

Προσοχή! Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° – 35° C, ενώ η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά, ΟΧΙ παραπάνω. Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλών καιρικών θερμοκρασιών (>35° C) συστήνεται η διαβροχή του κονιάματος (ένας ψεκασμός μετά την εφαρμογή και ένας το επόμενο πρωί). Δεν περνάμε δεύτερο χέρι. Η επιφάνεια με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος θα έχει την όψη «γκοφρέτας», για αυτό περνάμε την σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Η FGL-Thermo III χρειάζεται 24-48 ώρες (ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία περιβάλλοντος) στεγνώματος πριν από βροχή για να «δέσει» και να μην προκληθεί αλλοίωση του κονιάματος.

6) Αφού «δέσει» το πρώτο χέρι περνάμε δεύτερο χέρι την FGL-Thermo ΙΙI με το υαλόπλεγμα FGL-Mesh 160gr. Προσοχή το δεύτερο χέρι πρέπει να περαστεί τουλάχιστον 24 ώρες μετά.

7) Αφού «δέσει» και το δεύτερο χέρι FGL-Thermo ΙΙI περνάμε το 1ο χέρι με το FGL WaterStop System . Προσοχή το δεύτερο χέρι πρέπει να περαστεί τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Στο δεύτερο χέρι που περνάμε το FGL WaterStop Sytem  κάνουμε επίπαση χαλαζία.  Η επιφάνεια ΠΡΕΠΕΙ να είναι στεγνή και καθαρή πριν ξεκινήσουμε αυτό το βήμα.

8) Επικολλούμε τα γρανιτοπλακάκια της επιλογής του πελάτη (μέγιστων διαστάσεων 33x33cm και ελάχιστου πάχους 8mm) με την Vicolith acrylic flex white. Δημιουργούμε αρμούς ανά 3,5m, όπου σφραγίζονται με πολυουρεθανική μαστίχη. Για το στοκάρισμα των υπόλοιπων αρμών χρησιμοποιούμε εποξειδικό στόκο δύο συστατικών.

9) Τέλος σφραγίζουμε με πολυουρεθανική μαστίχη τις ενώσεις με αναμονές (πχ ηλιακών, κεραίας κλπ).

Συστήματα μόνωσης ταράτσας

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι;

 • Σύστημα μόνωσης ταράτσας με ΠΛΗΡΗ βατότητα και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Πολύ χαμηλό βάρος ανά μέτρο, μέχρι 40kg/m². Άλλες λύσεις με πλήρη βατότητα φτάνουν ακόμα και τα 200kg/m²!
 • Πολύ μικρότερο πάχος κονιάματος σε σχέση με την τσιμεντοκονία (συνολικό πάχος λύσης 8cm – με μονωτικό Durosol 5cm – ).
 • Μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγανοποίησης.
 • Προαιρετικά, παρέχονται 2 στρώσεις στεγανοποίησης, μια κάτω από την θερμομόνωση και μια από πάνω από τη θερμομόνωση. Και οι 2 στρώσεις στεγάνωσης έχουν πολλαπλάσιο χρόνο ζωής σε σχέση με μια εκτεθειμένη στεγανωτική στρώση, διότι δεν επηρεάζονται από τον ήλιο και από τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι αντί για την ανεστραμμένη;

 • Πολύ πιο ελαφριά λύση (ως και 5 φορές πιο ελαφριά με βάρος το πολύ 40kg/m²)
 • Είναι πιο οικονομική επιλογή.
 • Προσφέρει την ίδια στεγάνωση, θερμομόνωση και βατότητα.
 • Προσφέρει εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.
 • Η στεγανωτική στρώση βρίσκεται πάνω από την θερμομόνωση και σε περίπτωση ζημιάς του συστήματος το νερό θα παραμείνει κάτω από το γρανιτοπλακάκι, σε αντίθεση με την ανεστραμμένη που το νερό περνάει κάτω από την θερμομόνωση και μειώνει δραματικά το θερμομονωτικό αποτέλεσμα.

Γιατί να επιλέξω την λύση Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι αντί για την Durosol Light Roof;

 • Προσφέρει πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας και μπορείτε να εφαρμόσετε σημειακά βάρη (καρέκλες, ψησταριές, κλπ) και να κάνετε έντονη καθημερινή χρήση.

Τιμοκατάλογος Light Roof Plus

timokatalogos-light-roof-plus-29-6

forum

terra

Προσοχή: Συνήθως σε παλιά κτίρια που είναι φτιαγμένα κυρίως πριν το 1980 και δεν έχει γίνει καλή συντήρηση του κτιρίου (δεν υπάρχει μόνωση) τα νερά από τις βροχές σε βάθος χρόνου περνάνε από την πλάκα της ταράτσας και προκαλούν σημαντικές ζημιές στα δομικά υλικά του ταβανιού. Δηλαδή σε περίπτωση που το νερό έχει περάσει, έχει ήδη αρχίσει η οξείδωση-διάβρωση στις μπετόβεργιες. Έτσι σε βάθος χρόνου θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσουν οι σοβάδες απ το ταβάνι και να πέσουν. Για την δική σας ασφάλεια σας προτείνουμε να προχωρήσετε σε προαιρετικό έλεγχο των σοβάδων του ταβανιού σας, ώστε να διαπιστώσετε ότι δεν είναι κούφιοι. Σε περίπτωση που η διάβρωση έχει ξεκινήσει καμία μορφή μόνωσης ταράτσας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι σοβάδες δεν θα ξεκολλήσουν και θα πέσουν αφού το νερό έχει ήδη περάσει και έχει προκαλέσει ζημιά.

Η αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος μπορεί να γίνει με τα εξής βήματα.

 1. Να διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι είναι κούφιο ή όχι (Μπορείτε απλά να το χτυπήσετε και θα το διαπιστώσετε).
 2. Αφού διαπιστώσουμε ότι το ταβάνι είναι κούφιο,θα πρέπει να ξηλώσουμε τους σοβάδες,να ξύσουμε και να περάσουμε τα σίδερα με μίνιο.
 3. Περνάμε μια στρώση τσιμεντοειδές στεγανωτικό.
 4. Ξανασοβατίζουμε την πλάκα.