ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Με τον όρο θερμομόνωση κτιρίου ονομάζουμε την μόνωση του από το κρύο και την ζέστη. Η θερμομόνωση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες την εσωτερική θερμομόνωση και την εξωτερική θερμομόνωση και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόζονται θερμομονωτικά υλικά στους τοίχους εσωτερικά και εξωτερικά αντίστοιχα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την σημαντική μείωση απώλειας θερμότητας από το εσωτερικό του κτιρίου το χειμώνα και την είσοδο της στο εσωτερικό του κτιρίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θερμομόνωση ταράτσας

Θερμομόνωση τοίχων

Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων

Εσωτερική θερμομόνωση

Θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας

Θερμομόνωση ταράτσας

Η ταράτσα είναι το σημείο του κτιρίου που δέχεται την μεγαλύτερη καταπόνηση από τα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα μια ταράτσα χωρίς επαρκή μόνωση μπορεί να συμβάλει ως και στο 40% της συνολικής απώλειας θερμότητας του κτιρίου. Ο αποδοτικότερος τρόπος για θερμομόνωση της ταράτσας είναι εγκατάσταση ενός συστήματος μόνωσης εξωτερικά. Δύο εξειδικευμένα συστήματα για θερμομόνωση και στεγανοποίηση της ταράτσας είναι τα:

  • Durosol Light Roof. Το πιο ελαφρύ σύστημα θερμομόνωσης και στεγανοποίησης της αγοράς.

Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων

Κατά την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης σε κτίριο τοποθετούμε σε όλες τις κατακόρυφες εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων  θερμομονωτικό υλικό.  Δηλαδή “ντύνουμε”  εξωτερικά το κτίριο χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον διογκωμένη πολυστερίνη (Durosol) . Έτσι πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα θερμομόνωσης αφού εκμεταλλευόμαστε την θερμοχωρητικότητα των τοίχων. Ακόμα προστατεύουμε τους τοίχους του κτιρίου από τις καιρικές μεταβολές και μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαινίσουμε εξωτερικά το κτίριο μας αφού οι αρχιτεκτονικές επιλογές πάνω από το σύστημα είναι απεριόριστες. Η εταιρεία μας έχει αναπτύξει το εξειδικευμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol External το οποίο μπορεί να μειώσει τις συνολικές θερμικές απώλειες του σπιτιού σας ως και -50%!!

Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων με το σύστημα Durosol external.
Εσωτερική θερμομόνωση με το ελληνικό μονωτικό υλικό Durosol.
Θερμομόνωση σε τοίχο με διπλή ενίσχυση για την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας.