ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Οι παράγοντες για να επιλέξετε τη σωστή λύση για την μόνωση ταράτσας για το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο είναι αρκετοί, ανάλογα με την παλαιότητα, την υφιστάμενη κατάσταση της υπάρχουσας μόνωσης, τη χρήση που προορίζεται, καθώς και του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Στο σημείο αυτό , πρέπει να γνωρίζετε ότι σε όποια μέθοδο και αν καταλήξετε πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Τα υλικά σε μια μόνωση διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο για την θερμομόνωση της ταράτσας που θέλουμε να επιτύχουμε και τα αποτελέσματα που περιμένουμε από την μόνωση που θα εγκαταστήσουμε. Εμείς για όλες τις μονώσεις , είτε πρόκειται για εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη) ή μονώσεις ταρατσών, χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το καλύτερο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς ,το Durosol, το οποίο οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει και παράγουμε στις εγκαταστάσεις μας στον Ασπρόπυργο με τις καλύτερες προδιαγραφές .

 

Χαρακτηριστικά Durosol στις Μονώσεις Ταρατσών
Μονώσεις που διαρκούν για 100 χρόνια!

 • Έχει την υψηλότερη θερμομονωτική ικανότητα (βλ. πιστοποιήσεις) για μονώσεις ταρατσών.
 • Αναπνέει” άρα δεν έχουμε συσσώρευση υγρασίας στην επιφάνεια του μονωτικού.
  Προσοχή! Τα μονωτικά υλικά με κλειστές κυψέλες δεν “αναπνέουν” και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Στις μονώσεις ταρατσών που χρησιμοποιούνται υλικά που δεν “αναπνέουν” οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαερισμός και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και μετέπειτα μούχλα.

 • Οι θερμομονωτικές & μηχανικές ιδιότητες του DUROSOL παραμένουν αμετάβλητες στις μονώσεις ταρατσών, ακόμα & με την πάροδο 100 ετών!

 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών για μονώσεις ταρατσών και άλλες μονώσεις, όπως την εξωτερική θερμομόνωση.
 • Είναι υγιεινό, διογκώνεται με ατμό, δεν περιέχει επιβλαβή αέρια όπως freon ή CO2 και δεν καταδικάζεται από περιβαντολογικές οργανώσεις, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη (βλ. Η μαύρη λίστα της Greenpeace).

 • Δεν απορροφάει-κατακρατάει υγρασία και δεν προσβάλλονται οι θερμομονωτικές του ιδιότητες από την υγρασία και το νερό.

Συστήματα για μονώσεις ταρατσών

μονώσεις ταρατσών με το σύστημα light roof

Μόνωση ταράτσας Light Roof 10ετή εγγύηση

Η πιο ελαφριά θερμομόνωση ταράτσας της αγοράς!

Ψάχνετε για ελαφριά μόνωση ταράτσας; Η εταιρεία μας σαν πρωτοπόρα και εξειδικευμένη στις μονώσεις δημιούργησε το σύστημα Durosol Lght Roof το οποίο παρέχουμε κατά αποκλειστικότητα. Το Durosol Light Roof αποτελεί την πιο οικονομική λύση της αγοράς, ταυτόχρονα εγγυάται άψογα θερμομονωτικά αποτελέσματα και το βάρος της εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 9kg/m². Συγκεκριμένα το παραπάνω σύστημα είναι το πλέον κατάλληλο για κτίρια κατασκευασμένα πριν το 1980 και για κτίρια που οι ταράτσες τους δεν αντέχουν πολύ βάρος. Στην συνέχεια μπορείτε να ενημερωθείτε για την διαδικασία εφαρμογής, τα στάδια και το κόστος για τη μόνωση ταράτσας Light Roof.

Περισσότερα …

Υγρομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας

Είναι καλό να γίνει κατανοητό πως υπάρχει διαφορά στη στεγανοποίηση και τη μόνωση ταράτσας. Είναι διαφορετικές μέθοδοι που ανάλογα με το πρόβλημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε επιλέγετε την κατάλληλη. Η στεγανοποίηση αφορά τη στεγάνωση, δηλαδή την προστασία της ταράτσας από τα νερά. Οι μονώσεις ταρατσών μπορούν να προσφέρουν και σταγάνωση και θερμομονωτικά αποτελέσματα. Κατά κύριο λόγο υπάρχουν δύο επιλογές για στεγανοποίηση ταράτσας, η επικόλληση ασφαλτοπάνου και τα επαλειφόμενα. Η εταιρεία μας παρέχει και τις δύο επιλογές, όμως για πολλούς λόγους προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη λύση της υγρομόνωσης με επαλειφόμενα, καθώς όπως θα δείτε παρακάτω έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα.

Περισσότερα …

μόνωση με επαλειπτικό στεγανοποίηση ταράτσας
μονώσεις ταρατσών με durosol

Άλλες μονώσεις ταρατσών

Πέρα από τις εγγυημένες λύσεις που προσφέρει μόνο η εταιρεία μας, υπάρχουν δύο ακόμα τρόποι μόνωσης, η συμβατική και η ανεστραμμένη μόνωση της ταράτσας. Ειδικότερα η συμβατική μέθοδος είναι ο παραδοσιακός τρόπος για μονώσεις ταρατσών, παρόλα αυτά ο τρόπος που εφαρμόζεται και τα υλικά που χρησιμοποιούνται ( π.χ. ασφαλτόπανο ) δεν μας επιτρέπουν την παροχή εγγύησης, αφού με την πάροδο του χρόνου η μόνωση θα χάσει την θερμομονωτική της ικανότητα. Η ανεστραμμένη μόνωση γίνεται ακριβώς αντίθετα με την συμβατική και σε αυτή την περίπτωση μόνωσης δεν παρέχουμε εγγύηση λόγω των πολλών μειονεκτημάτων που έχει σαν μέθοδος μόνωσης. Στην συνέχεια μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις  μονώσεις ταρατσών που προαναφέραμε.

Περισσότερα …

Πλεονεκτήματα Επαλειφόμενων έναντι Ασφαλτόπανων

 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (Γρήγορη φθορά ασφαλόπανων – Διάρκεια ζωής επαλειφόμενων: 15 χρόνια).
 • Είναι πιο οικονομική επιλογή.
 • Αφήνουν την ταράτσα να αναπνέει σε αντίθεση με τα ασφαλτόπανα.
 • Το σκούρο χρώμα των ασφαλτόπανων απορροφά περισσότερη ζέστη.
 • Εύκολη επισκευή με τοπική παρέμβαση.

Πλεονεκτήματα Light Roof έναντι Συμβατικής Μόνωσης

 • Πολύ χαμηλό βάρος ανά μέτρο, μέχρι 9kg/m², σε σχέση με την συμαβατική βάρους είναι περίπου 40-50kg/m².
 • Πολύ μικρότερο πάχος κονιάματος σε σχέση με την τσιμεντοκονία.
 • Μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές μόνωση θερμομόνωσης και στεγανοποίησης. Περίπου 23€/m2 έναντι 26€/m2.
 • Δεν είναι ανάγκη να ξηλωθεί η επιφάνεια, της μόνωσης, αν στο μέλλον σκεφτείτε να χτίσετε κάτι πάνω από την ταράτσα.
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών από την εταιρεία μας.

Ζητήστε μας προσφορά!

Φόρμα Προσφοράς