Μονώσεις Ταρατσών Τιμές

Τιμές για μονώσεις ταρατσών & συστήματα από τη Fragoulakis

Όπως είναι γνωστό, η σωστή μόνωση ταράτσας, είτε αφορά υγρομόνωση είτε θερμομόνωση, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ΄ επέκταση στη μείωση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης. Οι διάφοροι τρόποι εφαρμογής μόνωσης σε κτίρια έχουν εξελιχθεί κατά πολύ και πλέον πραγματοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους και πιο ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά.

Κάθε ταράτσα αποτελεί διαφορετική περίπτωση με αποτέλεσμα να διαφέρει η μέθοδος μόνωσης ανάλογα με τη περίπτωση. Η μέθοδος μόνωσης ταράτσας εξαρτάται κυρίως από την παλαιότητα του κτιρίου, τη κατάσταση της υπάρχουσας μόνωσης και το μέγεθος της χρήσης που θα γίνει.

Η εταιρεία μας, για όλες τις μονώσεις ταρατσών, είτε πρόκειται για εσωτερική είτε για εξωτερική μόνωση, χρησιμοποιεί το θερμομονωτικό υλικό Duroso, το οποίο έχουμε δημιουργήσει εμείς και παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Ποια οφέλη προσφέρουν οι μονώσεις ταρατσών με Durosol;

 • Έχει πολύ υψηλή θερμομονωτική ικανότητα
 • Διαθέτει ανοιχτές κυψέλες, γεγονός που επιτρέπει στο μονωτικό υλικό να αναπνέει και να αποφεύγεται η συσσώρευση υγρασίας. Όταν το υλικό δεν αναπνέει δημιουργείται ανθυγιεινό περιβάλλον αφού παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και κατά συνέπεια μούχλα.
 • Το υλικό Durosol είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό ακόμα και στο πέρασμα 100 χρόνων.
 • Παρέχεται εγγύηση 10 ετών για μονώσεις ταρατσών ή άλλου είδους μονώσεις.
 • Είναι υγιεινό καθώς διογκώνεται με ατμό και όχι αέρια βλαβερά για την υγεία.
 • Δεν κατακρατά υγρασία.

 

Ποια είναι τα συστήματα για μονώσεις ταρατσών;

Μόνωση ταράτσας Light Roof

Αν έχετε ανάγκη από ένα ελαφρύ σύστημα μόνωσης για τη ταράτσας σας τότε το Light Roof αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Είναι μια ιδιαίτερα οικονομική λύση, ίσως η πιο οικονομική της αγοράς. Παράλληλα, προσφέρει άψογο θερμομονωτικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο σύστημα συνιστάται για παλιά κτίρια, τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980 και οι ταράτσες τους δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στα μεγάλα βάρη.

Υγρομόνωση και Στεγανοποίηση ταράτσας

Αρχικά, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η στεγανοποίηση και η μόνωση ταράτσας αναφέρονται σε διαφορετικά πράγματα. Αποτελούν δύο διαφορετικές μεθόδους για μονώσεις ταρατσών και επιλέγεται η πιο κατάλληλη ανάλογα με τη περίπτωση. Η στεγανοποίηση πρόκειται για προστασία της ταράτσας από νερά. Ένα σύστημα μόνωσης ταράτσας μπορεί να προσφέρει δύο ειδών αποτελέσματα: στεγάνωση και θερμομονωτικές ιδιότητες. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για στεγανοποίηση ταράτσας. Η πρώτη είναι η επικόλληση ασφαλτόπανου και η δεύτερη τα επαλειφόμενα. H πιο ασφαλής επιλογή είναι η υγρομόνωση με επαλειφόμενα καθώς παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα.

Άλλες μονώσεις ταρατσών

Εκτός από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν και ακόμα δύο τρόποι για μονώσεις ταρατσών. Αυτές είναι η συμβατική και η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας. Πιο συγκεκριμένα, η συμβατική μέθοδος αποτελεί τον συμβατικό τρόπο μονώσεων. Ωστόσο, στη περίπτωση αυτή δεν παρέχετε κάποια εγγύηση αφού στο πέρασμα του χρόνου η μόνωση σταδιακά χάνει τη θερμομονωτική της ικανότητα. Η ανεστραμμένη μέθοδος ακολουθεί ακριβώς την αντίθετη πορεία της συμβατικής ενώ ούτε σε αυτή τη περίπτωση παρέχεται κάποια εγγύηση αφού υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα.

Μονώσεις Tαρατσών Tιμές

Μόνωση με Durosol Light Roof

H τιμή για το θερμομονωτικό υλικό Durosol εξαρτάται από τις διαστάσεις του υλικού. Ενδεικτικά, για υλικό διαστάσεων 1000*500*30 m² η τιμή του ανέρχεται στα 3,80€/m² και αυξάνεται αναλόγως καθώς αυξάνονται οι διαστάσεις. Επιπλέον, για μόνωση ταράτσας με σύστημα Durosol είναι απαραίτητα και τα εξής υλικά:

 • FGL Resin Plus: 4,60€
 • Βασικό επίχρισμα Fgl-Thermo ΙΙΙ: 2,55€ /m²
 • Αφρός Πολυουρεθάνης Πιστολιού: 1,33€ /m²
 • Υαλόπλεγμα Ενίσχυσης ο,76€ /m²
 • Υλικό Επικόλλησης 1,95€ /m²

Με βάση τα παραπάνω οι μονώσεις ταρατσών τιμές των υλικών ανέρχεται στα 15,74€/m² για επικόλληση με αφρό και στα 16,36€/m² για επικόλληση με κόλλα ενώ το εκτιμώμενο κόστος των εργατικών ανέρχεται στα 9-10€/m² Έτσι, η συνολική τιμή υλικών και εργασίας ανέρχεται στα 24,74-25,36€/m².

Μόνωση με επαλειφόμενα

Τα επαλειφόμενα αποτελούν στεγανωτικά υλικά τα οποία αλείφονται στη ταράτσα και προσφέρουν υγρομόνωση στο κτίριο. Αν θέλετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στη μόνωση με επαλειφόμενα καλό θα ήταν να περαστούν 2 χέρια. Ανάλογα πάντα με τη περίσταση, η κατανάλωση για τα 2 χέρια υπολογίζεται στο 1-1,5kg/m². Η κατανάλωση που γίνεται εξαρτάται κυρίως από το είδος του επαλειφόμενου υλικού, τη μέθοδο εφαρμογής και τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ταράτσα.

Η εργασία από κάποιο συνεργείο το οποίο συνεργάζεται με την εταιρία μας υπολογίζεται στα 2-4€/m² για δύο χέρια πέρασμα. Οι τιμές αυτές μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την έκταση της επιφάνειας και τη κατάσταση της ταράτσας.

Σχετικά με τα υλικά, θα βρείτε 3 ειδών επαλειφόμενα στην αγορά. Καθένα από αυτά παρουσιάζει διαφορετική χημική σύσταση. Όπως είναι λογικό η σύσταση αυτή επηρεάζει τον χρόνο ζωής του υλικού, τις τεχνικές προδιαγραφές και τη τιμή του. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του κάθε υλικού είναι:

  • Ακρυλικά: τα οποία αποτελούν εύκολη και γρήγορη λύση υγρομόνωσης, με αποτέλεσμα μικρής βέβαια διάρκειας. Η τιμή για ακρυλικό επαλειφόμενο ανέρχεται στα 3€/m² ενώ μαζί με το αστάρι η τιμή ανέρχεται στα 4€/m².
  • Πολυουρεθανικά: Τα πολυουρεθανικά υλικά αποτελούν μια μέση λύση υγρομόνωσης με μέση διάρκεια ζωής τα 10 έτη. Ενδεικτικά, η τιμή ανέρχεται στα 3,9€+φπα ενώ μαζί με το αστάρι φτάνει στα 5€/m².

Μόνωση με επαλειφόμενα σιλανικών ρητινών

Αποτελεί και τη πιο αποτελεσματική λύση. Η μέση διάρκεια ζωής αυτού του είδους υγρομόνωσης είναι 15 έτη ενώ δεν είναι απαραίτητη η εφαρμογή ασταριού. Η τιμή του υλικού κυμαίνεται περίπου στα 6,39€/m².

Συμβατική μόνωση

Η συμβατική αποτελεί και τη παραδοσιακή μέθοδο για μονώσεις και είναι η πιο συνηθισμένη στη χώρα μας με βασικό χαρακτηριστικό το ενιαίο και συμπαγές των διαφόρων στρωμάτων που την αποτελούν. Ενδεικτικά, η τελική τιμή για υλικά και εργασία, από κάποιο συνεργαζόμενο συνεργείο, ανέρχεται στα 29€/m²+ φπα.

Γιατί να επιλέξω την εταιρία Fragoulakis για μονώσεις ταρατσών;

Η εταιρεία μας αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρίες στο χώρο των μονωτικών υλικών καθώς ασχολείται με τις μονώσεις από το 1974. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στάδια εφαρμογής των συστημάτων μας αλλά και μονώσεις ταρατσών τιμές, για να έχετε μια ολοκληρώμένη εικόνα.Οι δραστηριότητες της εταιρίας μας διακρίνονται κυρίως στη παραγωγή διογκωμένης πολυστερίνης και στο εμπόριο μονωτικών υλικών, ενώ επιπλέον παρέχουμε ολοκληρωμένα συστήματα θερμοπρόσοψης, μόνωσης ταράτσας και πατητή τσιμεντοκονία. Χάρη στη πολυετή μας εμπειρία στο χώρο των μονώσεων μπορούμε να σας εγγυηθούμε τα καλύτερα αποτελέσματα.