Φελιζολ – Διογκωμένη Πολυστερίνη

Τι είναι το φελιζολ και τι η διογκωμένη πολυστερίνη;
Η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS – Expanded PolyStyrene) δεν είναι τίποτα άλλο από την επιστημονική ονομασία του γνωστού σε όλους μας φελιζολ. Πρόκειται για ένα ελαφρύ άσπρο υλικό φτιαγμένο από πλαστικούς κόκκους, με αρκετές χρήσεις, ιδιαίτερα τη θερμομόνωση και τις οικοδομές. Όταν αυτοί οι κόκκοι από φελιζολ διογκωθούν κολλούν μεταξύ τους και έτσι δημιουργούνται οι κλασσικές πλάκες φελιζολ, οι οποίες βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη.

Η εταιρεία μας έχει πάνω από μισό αιώνα εμπειρίας στην παραγωγή και εμπορία φελιζολ (διογκωμένης πολυστερίνης) και μονωτικών υλικών γενικότερα, ενισχύοντας την Ελληνική παραγωγή. Έχουμε αρκετές πιστοποιήσεις τόσο ως εταιρεία όσο και για τα προϊόντα μας, και με τα μηχανήματα που διαθέτουμε μπορούμε να παράγουμε και να σας κόψουμε φελιζολ σε όποια μεγέθη και διαστάσεις επιθυμείτε. Επίσης μπορούμε να σας διαθέσουμε και μπαλάκι φελιζολ, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες παρακάτω.

Ιδιότητες Διογκωμένης Πολυστερίνης

Το φελιζόλ χρησιμοποιείται ευρέως και έχει πολλά πεδία εφαρμογής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη) έχει μεταξύ άλλων και τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητεςΦελιζολ θερμομονωτικό υλικό
  • Πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές
  • Πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές
  • Εξαιρετικές αντισεισμικές ιδιότητες

Για αυτό το λόγο το φελιζόλ αποτελεί την καλύτερη λύση για σύνθετες κατασκευαστικές απαιτητικές, εξοικονομώντας σας χρόνο αλλά και χρήμα.

Χρήσεις Φελιζόλ

1) Η πρώτη και σημαντικότερη χρήση του φελιζόλ είναι για θερμομόνωση. Η εταιρεία μας παράγει εξελιγμένο θερμομονωτικό φελιζόλ 3ης γενιάς, το Durosol, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ. Είναι ελληνικό προϊόν, αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης 17 ετών, και αποτελεί την καλύτερη ποιότητα φελιζόλ που κυκλοφορεί στην αγορά.
Περισσότερες πληροφορίες για εξωτερική θερμομόνωση και μονωσεις ταρατσων μπορείτε να βρείτε στα λινκ αυτά.

2) Εκτός αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα φελιζόλ για την συσκευασία προϊόντων, μιας και το φελιζόλ τα προστατεύει και τα διατηρεί αναλλοίωτα. Σε αυτή τη περίπτωση επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να μας πείτε τα ακριβή μεγέθη που θέλετε αλλά και την ποσότητα φελιζόλ, ώστε να εξυπηρετηθείτε πλήρως.

φελιζολ μπαλάκιαΜια τρίτη χρήση του φελιζόλ, της διογκωμένης πολυστερίνης δηλαδή, (μπαλακι φελιζολ) είναι ως υλικό γέμισης, για να κατασκευάσετε πουφ, πολυθρόνες, καρέκλες και άλλα χειροποίητα αντικείμενα. Οι μπάλες φελιζόλ που παράγουμε είναι ειδικές για αυτή τη χρήση, με κοκκομετρία 1-2 mm ή 3-5 mm, αναλόγως τι σας ταιριάζει καλύτερα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες εφόσον επιθυμείτε μπαλάκι φελιζόλ, ενώ έχετε υπόψη ότι η τιμή πώλησης είναι 5,90€/kg + φπα. (Ειδικές τιμές για μεγάλες παραγγελίες – ενδεικτική τιμή 3,70€/kg + φπα για παραγγελίες άνω των 500 κιλών). Διατίθεται επίσης ανακυκλωμένο μπαλάκι φελιζόλ προς 4,85€/kg+ΦΠΑ. (Για παραγγελίες άνω των 500 κιλών η τιμή πώλησης είναι 3€/kg + ΦΠΑ).

φελιζολ τρήμαΌσον αφορά τις διαστάσεις του Φελιζόλ, επειδή το παράγουμε εμείς στη μονάδα μας στον Ασπρόπυργο, έχουμε μεγάλη ευελιξία στις διαστάσεις και κυρίως στα πάχη. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το Φελιζόλ μας παράγεται σε όλα τα πάχη, από 1 έως και 50 εκατοστά, ενώ άμεσα διαθέσιμο έχουμε Φελιζόλ σε πάχη 1,2,3,5,6,7,8 και 10 εκατοστά.
Εκτός αυτού να σας ενημερώσουμε ότι έχοντας πάντα στο μυαλό μας την φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος, αναλαμβάνουμε εντελώς δωρεάν και την ανακύκλωση φελιζόλ, που πιθανόν έχετε και θέλετε να πετάξετε. Αν λοιπόν δεν θέλετε κάποιες ποσότητες φελιζόλ, μην τα πετάξετε οπουδήποτε αλλά επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 574 74 74, για να το λάβουμε και να το ανακυκλώσουμε.

Μονωτικά Υλικά