Εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας με το υλικό FGL Patiti.

Πατητή Τσιμεντοκονια

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει τις ρίζες της στα νησιά των Κυκλάδων. Συναντάται σε πολλές εφαρμογές είτε πρόκειται για οικιακό είτε για επαγγελματικό χώρο. Μπορεί να αποτελέσει μία καλαίσθητη προσθήκη στο μπάνιο, την κουζίνα, το δάπεδο τις σκάλες ακόμη και σε διακοσμητικά χώρου & έπιπλα.

Στην εταιρεία FRAGOULAKIS έχουμε δημιουργήσει μετά από πολυετή έρευνα την FGL Patiti τσιμεντοκονία. Πρόκειται για ένα 100%  Ελληνικό Προϊόν που παράγεται στις εγκαταστάσεις μας. Έχει ως βάση την κλασική πατητή τσιμεντοκονία. Μεταβάλλοντας κατά ένα ποσοστό τη σύνθεσή της  καταφέραμε να δημιουργήσουμε την κορυφαία και καινοτόμα FGL Patiti, η οποία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων του εμπορίου.

Πατητή Τσιμεντοκονία

Ζητήστε Προσφορά

Χαρακτηριστικά της FGL Patiti

Τιμή & Ποιότητα

Στην εταιρεία μας έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε για εσάς έναΕφαρμογή πατητήτης τσιμεντοκονίας σε ξενοδοχείο της Άνδρου.
αρκετά προσιτό και ανταγωνιστικό πακέτο για εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας με το κορυφαίο ελληνικό προϊόν FGL Patiti.
Συγκεκριμένα, το σύστημα Patiti Style αποτελεί μία πολύ συμφέρουσα επιλογή όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι αξιολογήσεις των ικανοποιημένων πελατών μας. Διατηρούμε συνεργασία με εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργία και αυτό μας έχει δώσει τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε προς τα κάτω το συνολικό κόστος της εφαρμογής.Με αυτό τον τρόπο, έχουμε καταφέρει να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί στην αγορά της πατητής. Τέλος, το κόστος της εφαρμογής με FGL Patiti, μπορεί να συγκριθεί κάλλιστα και με εναλλακτικές επένδυσης πατώματος όπως είναι το πλακάκι και το μάρμαρο. Έτσι, μπορείτε να έχετε ένα πακέτο εφαρμογής πατητής τσιμεντοκονίας με το καινοτόμο και ποιοτικό υλικό FGL Patiti καθώς και την εμπειρία και την εγγύηση των έμπειρων συνεργείων με τα οποία συνεργαζόμαστε. Όλα αυτά μάλιστα σε τιμή που θα σας εκπλήξει!

Αντοχή & Εύρος Εφαρμογών

Εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε εξωτερικό χώρο ξενοδοχείου.Η παραπάνω φωτογραφία αποτελεί παράδειγμα των εφαρμογών της πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti. O πάγκος στη μέση καθώς και ο καναπές είναι φτιαγμένα από πατητή. Όπως μπορείτε να δείτε, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και μοναδικό. Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες και τρόποι εφαρμογής της πατητής που μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε εσωτερικό και εξωτερικό τρόπο με αυτή την ιδιαίτερη μέθοδο. Τέλος, με την προσθήκη ελαστικοποιητών στο κονίαμα της FGL Patiti έχουμε καταφέρει να έχουμε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα από άποψη αντοχής. Δε χρειάζεται καμία δική σας παρέμβαση με την πάροδο των χρόνων. Το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας θα ικανοποιήσει εσάς και τις προσδοκίες που έχετε.

 • Πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο ξενοδοχείου.
 • Αποτέλεσμα εφαρμογής πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti σε δάπεδο.
 • Πατητή τσιμεντοκονία σε πάγκο εξωτερικού χώρου.
 • Μία από τις εξειδικευμένες εφαρμογές της πατητής FGL Patiti είναι και αυτή σε έπιπλα.
 • Κήπος ξενοδοχείου στον οποίο έχει φτιαχτεί καθιστικός χώρος από πατητή τσιμεντοκονία.

Tι είναι η πατητή τσιμεντοκονία;

Πιθανόν αρκετοί δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι η πατητή τσιμεντοκονία, όμως είναι σίγουρο πως σχεδόν όλοι κάπου την έχετε συναντήσει. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κονίαμα σε μορφή σκόνης, που όταν αναμειχθεί με νερό δημιουργεί ένα ρευστό υλικό, κατάλληλο για την επίστρωση δαπέδων, τοίχων και άλλων επιφανειών. Το όνομα της το πήρε γιατί κατά την εφαρμογή της ο εκάστοτε τεχνίτης χρησιμοποιεί κυρίως το μυστρί, με το οποίο την πατάει (την συμπιέζει). Εσφαλμένα κάποιοι την αναφέρουν ως “τσιμεντογωνία”, όμως το όνομα της είναι Πατητή Τσιμεντοκονία, ενώ στο εξωτερικό ενδεχομένως να τη βρείτε και ως “forged cement”. Κάτι παραπλήσιο στο εξωτερικό είναι και το “beton cire”, όμως δεν πρόκειται για το ίδιο κονίαμα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η πατητή με την απλή τσιμεντοκονία, που χρησιμοποιείται ως γέμισμα για να καλύψουμε ή να εξομαλύνουμε μια επιφάνεια. Η μεν απλή τσιμεντοκονία μπορεί να μπει ως ενδιάμεση στρώση πριν την τελική επικάλυψη μιας επιφάνειας με κάτι άλλο (π.χ. πλακάκι, σοβά ή ακόμα και πατητή τσιμεντοκονία), ενώ η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα διαφορετικό υλικό που τοποθετείται σε πολύ λεπτότερη στρώση ως τελική επιφάνεια και συνεισφέρει σημαντικά στη διακόσμηση του εκάστοτε χώρου. Δείτε την τιμή της Πατητής Τσιμεντοκονίας

Η ιστορία της πατητής

Ενδεχομένως να θεωρείτε πως πρόκειται για μια μοντέρνα τεχνική ή μια μόδα που μας ήρθε από το εξωτερικό, όμως πρόκειται για μια μέθοδο που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και ουσιαστικά αποτελεί μια παραδοσιακή τεχνική. Όπως και άλλες χώρες είχαν και έχουν τις δικές τους αντίστοιχες τεχνικές με βάση κυρίως τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και ανάγκες (στη Γαλλία το beton cire, στο Μαρόκο το Tadelakt, στη Ρώμη το Κουρασανίκ.α.), έτσι και στην Ελλάδα εφευρέθηκε και χρησιμοποιήθηκε πριν δεκαετίες η πατητή τσιμεντοκονία.

Εφαρμόστηκε εκτενώς σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, κελάρια), σε επαγγελματικούς χώρους (πατητήρια μούστου), σε χώρους με υψηλές στεγανωτικές απαιτήσεις (μπάνια, πλυσταριά, πηγάδια), αλλά ακόμα και για καλλωπισμό (σκάλες και χαγιάτια). Ιδιαίτερα γνωστή ήταν στα νησιά με αποκορύφωμα στις Κυκλάδες, όμως παντού ανά την Ελλάδα υπάρχουν αντίστοιχες κατασκευές. Το γεγονός ότι πολλά τέτοια κτίσματα σώζονται ακόμα και σήμερα, είναι η πιο αντικειμενική απόδειξη της μεγάλης ανθεκτικότητας και διαχρονικότητας του υλικού.

Η σύσταση του κονιάματος ήταν ουσιαστικό το λεγόμενο “δυαδικό τσιμέντο”, το οποίο αποτελούνταν από ποταμίσια άμμο, υδραυλικό ασβέστη σε σκόνη, νερό και τη Θηραϊκή γη, μια φυσική ποζολάνη. Βεβαίως με τα χρόνια όπως θα δούμε η σύσταση της εξελίχθηκε και το υλικό διαφοροποιήθηκε και άρχισε να παράγεται μαζικά.

Η πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti

Με τα χρόνια η τεχνολογία προόδευσε και στην προσπάθεια μας να σας διαθέσουμε ένα βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό με πρότυπες και σταθερές ιδιότητες κορυφαίου επιπέδου, μεταβάλαμε τη σύνθεση αντικαθιστώντας ορισμένα υλικά και προσθέτοντας μικροϊνες και ελαστικοποιητές. Έτσι προέκυψε η 100% ελληνική πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti, η οποία παράγεται σε 2 συσκευασίες, ένα σακί 25 κιλών με κονίαμα λευκού χρώματος  (FGL Patiti Base),το οποίο αποτελεί το βασικό υπόστρωμα και ένα σακί 25 κιλών με κονίαμα λευκού χρώματος FGL Patiti White, το οποίο χρωματίζεται στην απόχρωση που θα διαλέξετε.

Βεβαίως δεν είναι όλες οι πατητές τσιμεντοκονίες του εμπορίου τόσο εξελιγμένες και ποιοτικές, ούτε όλες παράγονται στην Ελλάδα, για αυτό καλό να είστε προσεκτικοί πριν την τελική σας επιλογή.Μάλιστα επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα, διαθέτουμε έναν μόνο τύπο υλικού, ανεξαρτήτως εφαρμογής και χρήσης. Δεν υπάρχει καλή και κακή ποιότητα ή ειδικό κονίαμα για τοίχο ή δάπεδο, βάζοντας την καλή “συνταγή” σε κάποιες συσκευασίες και δεύτερη ποιότητα σε άλλες. Η “συνταγή” για την FGL Patiti είναι μια και είναι η βέλτιστη δυνατή και αποτελεί το βασικό υλικό του κορυφαίου συστήματος πατητης τσιμεντοκονιας Patiti Style, που σας προσφέρουμε αποκλειστικά!

Από την άλλη η πρόοδος της τεχνολογίας μας έχει δώσει τη δυνατότητα να χρωματίζουμε κιόλας το κονίαμα στην απόχρωση της επιλογής μας, μια διαδικασία την οποία η εταιρεία μας έχει φροντίσει να κάνει όσο απλούστερη γίνεται. Δεν χρειάζεται να μπλέξετε με διαφορετικά σακιά, με χρωματισμούς της επιφάνειας με σπρέι μετά την εφαρμογή ή άλλες περίπλοκες τεχνικές που ενδεχομένως συστήνουν άλλες εταιρείες. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά! Αναμειγνύετε τη χρωστική ουσία της επιλογής σας – που σας προμηθεύουμε εμείς ανάλογα το χρώμα που θέλετε να πετύχετε – με νερό σε έναν κουβά, στον οποίο έπειτα θα ρίξετε και το ξηρό κονίαμα για να προκύψει το τελικό υλικό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους διαθέσιμους χρωματισμούς.

FGL-PATITI
Χρωματολόγιο

Τοποθέτηση

Η διαδικασία τοποθέτησης είναι αρκετά απλή. Η εφαρμογή βασίζεται ουσιαστικά σε 4 απλά βήματα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τοίχους, δάπεδα ή άλλες επιφάνειες. Συνοπτικά λοιπόν αφού έχουμε φροντίσει να προετοιμάσουμε την επιφάνεια (να είναι δηλαδή επίπεδη και καθαρή), ασταρώνουμε για να εξασφαλίσουμε άριστη πρόσφυση και στη συνέχεια μπαίνει η πρώτη στρώση του κονιάματος FGL Patiti Base. Σε αυτή εγκιβωτίζεται το υαλόπλεγμα, ενώ μετά περνιέται άλλο ένα χέρι του υλικού σε ακόμα πιο λεπτή στρώση (πάχους περίπου 2mm).Έπειτα αφού στεγνώσει το δεύτερο χέρι της FGL Patiti Base ασταρώνουμε την επιφάνεια και περνάμε την στρώση της FGL Patiti στην απόχρωση που επιθυμούμε. Η ολοκλήρωση της εφαρμογής γίνεται πάλι με αστάρωμα της επιφάνειας και με την επάλειψη βερνικιού (ματ ή γυαλιστερού) σε δύο χέρια για υψηλότερη αντοχή, αδιαβροχοποίηση και πιο ελκυστική εμφάνιση.

Όπως αναφέραμε και σε άλλο σημείο νωρίτερα, η λύση της πατητής τσιμεντοκονίας αν και είναι μια παραδοσιακή επιλογή γνωστή εδώ και δεκαετίες, είναι ότι πιο μοντέρνο μπορείτε να επιλέξετε καλλωπιστικά, ιδιαίτερα αν ψάχνετε για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα ξεχωρίζει και θα μπορεί να καλύψει το γούστο ακόμα και των πιο απαιτητικών. Παρά τα θαυμαστά αποτελέσματα της όμως, η τιμή του συστήματος Patiti Style δεν είναι υψηλή και σίγουρα είναι αρκετά ανταγωνιστική συγκριτικά με άλλες αντίστοιχες εναλλακτικές.

Ο κύριος λόγος που ακόμα δεν χρησιμοποιείται ευρέως η πατητή είναι πως δεν υπάρχουν στην αγορά πολλοί εξειδικευμένοι επαγγελματίες για την ορθή εφαρμογή της, ενώ και σαν βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό δεν κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σε ένα βαθμό κακό στο κλάδο έχουν κάνει και ορισμένες κακοτεχνίες που παρουσιάστηκαν όπως ρηγματώσεις και αποκολλήσεις. Τέτοια προβλήματα κυρίως προέκυψαν είτε λόγω έλλειψης εξειδίκευσης των εφαρμοστών είτε σε αστοχία υλικών μέτριας ποιότητας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που μάστορες προτίμησαν να πειραματιστούν και να “δημιουργήσουν” μόνοι τους το κονίαμα αντί να εμπιστευθούν το κορυφαίο κονίαμα FGL Patiti.

Σε κάθε περίπτωση όμως ποτέ ως τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια περίπτωση κακοτεχνίας από αστοχία υλικού σε εφαρμογές της πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti. Πιο συγκεκριμένα οι τιμές των υλικών για το σύστημα Patiti Style σε δάπεδο και τοίχο κυμαίνονται περίπου στα 12€/m² + Φ.Π.Α.

Γιατί να επιλέξω πατητη τσιμεντοκονια;

Αν και ακόμα δεν είναι αρκετά διαδεδομένη ως επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε πως αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα λύση με πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων εναλλακτικών. Πιο συγκεκριμένα τα οφέλη της πατητής γενικότερα ως υλικό είναι τα εξής:

 • Εξαιτίας της υψηλής συγκολλητικής πρόσφυσης του υλικού, μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν πάνω από κάθε υπόστρωμα χωρίς να χρειάζονται αποξηλώσεις. Ενδεικτικά εφαρμόζεται πάνω από γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, πλακάκια, σοβά, μωσαϊκό, τσιμέντο και πολλές άλλες επιφάνειες, προσφέροντας τεράστια αρχιτεκτονική ευελιξία. Επίσης με την ίδια ευκολία μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

 • Το εικαστικό αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή πατητής είναι αντικειμενικά όμορφο και καλαίσθητο, ασύγκριτο με κάθε άλλη εναλλακτική. Ιδιαίτερα αν επιλέξετε κάποια τεχνοτροπία η τελική εμφάνιση θα είναι εντελώς ξεχωριστή και προσαρμοσμένη στο γούστο σας.

 •  Η επιφάνεια μετά την τοποθέτηση της πατητής είναι μονολιθική, δηλαδή μια ενιαία στρώση χωρίς καθόλου εμφανείς αρμούς. Με αυτό γλιτώνετε τον αποχρωματισμό των αρμών, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγετε και τη δημιουργία μικροοργανισμών στα σημεία αυτά, ιδιαίτερα στο μπάνιο.

 • Έχει μεγάλη ελαστικότητα και παραμένει ανεπηρέαστη από μικροδονήσεις και κυρίως από τις συστολοδιαστολές στην επιφάνεια.

Τιμή Πατητής Τσιμεντοκονίας

 • Ενδεικτικό συνολικό κόστος εργασίας 12€/m² και υλικών 12€/m² για 100m² x 24 €/m²=2400€  + ΦΠΑ.

  Οι παραπάνω τιμές εργασίας ισχύουν για ενιαίες επιφάνειες (εξαιρούνται νεροχύτες, μπανιέρες, πάγκοι κουζίνας και ειδικές επιφάνειες ).

  Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.