patiti-toixou

Τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας

Ενημερωθείτε για τα στάδια τοποθέτησης πατητής σε κάθε επιφάνεια!

Σε αυτή την ενότητα θα αναλύσουμε την τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας σε κάθε επιφάνεια. Και εδώ υπάρχει μεγάλη αρχιτεκτονική ευελιξία, αφού μπορούμε να εφαρμόσουμε το σύστημα αυτό σχεδόν σε κάθε υπόστρωμα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι και η πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti μπορεί με επιτυχία να τοποθετηθεί από κτήρια υπό κατασκευή που ακόμα δεν έχουν σοβατιστεί, μέχρι τοίχους με σοβά, πλακάκια, γυψοσανίδα ή ακόμα και τσιμεντοσανίδα, αφού όμως γίνει η κατάλληλη προεργασία.

Μόνη προϋπόθεση είναι η υφιστάμενη τελική επιφάνεια να έχει επαρκείς μηχανικές αντοχές, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει την πατητή που θα εφαρμοστεί και να μην διατρέχουμε τον κίνδυνο αποκολλήσεων, ρηγματώσεων κλπ. Έχετε υπόψη πως η πητητη τσιμεντοκονια FGL Patiti και γενικότερα το ολοκληρωμένο σύστημα Patiti Style χρησιμοποιείται εξίσου συχνά για εφαρμογή σε επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, καταστήματα κ.α. αλλά και για κατοικίες. Ουσιαστικά είναι μια λύση που επιλέγεται για καθέναν που θέλει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστά όμορφο αποτέλεσμα για τον τοίχο του, ικανό να εντυπωσιάσει και να εκπλήξει οποιονδήποτε επισκέπτη.

Εκτός όμως από το πραγματικά ασύγκριτο εικαστικό αποτέλεσμα, με την εφαρμογή της πατητής γλιτώνετε και το περιοδικό βάψιμο των τοίχων. Αφενός μπορείτε από το χρωματολόγιο της πατητής να επιλέξετε την απόχρωση της επιλογής σας, ενώ με το βερνίκωμα που γίνεται κατά την ολοκλήρωση της εφαρμογής ο τοίχος αποκτά μεγάλη διαχρονικότητα και το χρώμα σε μεγάλο βαθμό θα παραμένει ανεπηρέαστο στο χρόνο. Άλλωστε με την εφαρμογή της πατητής FGL Patiti μπορείτε να δώσετε μια άλλη οπτική στη διακόσμηση των τοίχων του σπιτιού σας, επιλέγοντας ακόμα και κάποια τεχνοτροπία, για ακόμα πιο εξεζητημένα αποτελέσματα.

Για να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι, ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα στάδια εφαρμογής της πατητής τσιμεντοκονίας σε τοίχο, ξεκινώντας από την περίπτωση του σοβά που είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή.

Τοίχος με σοβά

Διαδικασία τοποθέτησης συστήματος PatitiStyle σε τοίχο με σοβά..

1. Πρώτα και κύρια πρέπει να εξακριβώσουμε πως ο υφιστάμενος σοβάς έχει τις απαραίτητες μηχανικές αντοχές, ώστε να υποστηρίξει την πατητή τσιμεντοκονία και να γλυτώσουμε από πιθανές αποκολλήσεις. Επίσης πρέπει η επιφάνεια να είναι ομαλή και επίπεδη, ενώ αν πρόκειται για εξωτερικές επιφάνειες με ανώμαλη επιφάνεια ενδεχομένως να χρειαστείτε ένα τρίψιμο με γυαλόχαρτο.

2. Στη συνέχεια φροντίζουμε να καθαρίσουμε καλά τον τοίχο, απομακρύνοντας σαθρά σημεία, φουσκώματα / σκασίματα και σκόνες. Βεβαιωνόμαστε πως έχει στεγνώσει καλά η επιφάνεια, με το ποσοστό υγρασίας να μην ξεπερνάει το 4%.


τοίχος που περνιέται αστάρι3.
Για βέλτιστη πρόσφυση περνάμε την επιφάνεια του τοίχου με ένα χέρι αστάρι. Εφαρμόζουμε το ακρυλικό αστάρι νερού FGL- Primer για απορροφητικές επιφάνειες, ενώ για γυαλιστερές μη απορροφητικές χρησιμοποιούμε το χαλαζιακό αστάρι FGL-Sand Primer. Αν πρόκειται για αρκετά πολυκαιρισμένο υπόστρωμα με προβλήματα σαθρότητας, προτείνεται το πολυουρεθανικό αστάρι FGL-Primer VL, που θα βοηθήσει ταυτόχρονα το υπόστρωμα να δέσει με τη στρώση της πατητής. Αφήνουμε λοιπόν το αστάρι που θα επιλέξουμε να στεγνώσει 1-20 ώρες, ανάλογα αν είναι εσωτερικός / εξωτερικός χώρος και τις συνθήκες περιβάλλοντος και μετά προχωράμε στο επόμενο βήμα.

4. Έπειτα ετοιμάζουμε την πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία. Ρίχνουμε 6 λίτρα νερό σεανακάτεμα πατητής τσιμεντοκονίας

έναν άδειο καθαρό κουβά και εν συνεχεία το κονίαμα FGL Patiti Base. Έπειτα αναμειγνύουμε το μείγμα με δράπανο χαμηλών στροφών (περίπου 2-5 λεπτά), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβόλους με καλή εργασιμότητα. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ωριμάσει λίγο και μετά επαναλαμβάνουμε την ανάδευση, ώστε το υλικό να είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

5. Όταν πλέον το κονίαμα FGL Patiti Base είναι έτοιμο, το ανεβάζουμε με φαρδιά ανοξείδωτη σπάτουλα στον τοίχο. Με την οδοντωτή πλευρά επιτυγχάνουμε την ομοιόμορφη κατανομή του υποστρώματος στον τοίχο.Σε αυτή την πρώτη στρώση το πάχος είναι περίπου 2-3 χιλιοστά, με την κατανάλωση του υλικού να είναι περίπου στο 1,5 kg ανά 1 m² επιφάνειας ανά 1 χιλιοστό πάχους.

πρώτο χέρι πατητης τσιμεντοκονίας σε τοίχο6. Για να αποτρέψουμε σίγουρα την πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών / ρηγματώσεων εγκιβωτίζουμε στο υπόστρωμα FGL Patiti Base το υαλόπλεγμα 160gr/m² με “μάτι” διαστάσεων 5×5, σπρώχνοντας το με τη σπάτουλα μέχρι η επιφάνεια να γίνει λεία και το πλέγμα να έχει καλυφθεί πλήρως.

7. Την επόμενη μέρα που η πρώτη στρώση θα έχει στεγνώσει περνάμε τη δεύτερη στρώση FGL Patiti Base, σε πάχος περίπου 1 χιλιοστό.

8. Αφότου στεγνώσει και γίνει πιο σκληρή και η δεύτερη στρώση, προαιρετικά την τρίβουμε απαλά με ένα αφρώδες τριβίδι, ώστε να εξομαλύνουμε πλήρως την επιφάνεια.

9. Στη συνέχεια σε έναν άδειο καθαρό κουβά ρίχνουμε 6 λίτρα νερό και εν συνεχεία την πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti White (χρωματίζεται σε μία από τις αποχρώσεις του χρωματολογίου). Έπειτα αναμειγνύουμε το μείγμα με δράπανο χαμηλών στροφών (περίπου 2-5 λεπτά), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβόλους με καλή εργασιμότητα. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ωριμάσει λίγο και μετά επαναλαμβάνουμε την ανάδευση, ώστε το υλικό να είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

10. Τώρα που η πατητή μας είναι έτοιμη με την ίσια ανοξείδωτη σπάτουλα την περνάμε πάνω στον τοίχο με “πατητες” κινήσεις καιεπιπέδωση πατητης τσιμεντοκονίας στον τοίχο έπειτα με ένα μυστρί, το οποίο βρέχουμε ελαφρά πατάμε και λειαίνουμε την επιφάνεια, δημιουργώντας φυσικά νερά. Για το τελικό φινίρισμα της πατητής FGL Patiti περνάμε όλη την επιφάνεια με μια φαρδιά επίπεδη ανοξείδωτη σπάτουλα που έχουμε βρέξει ελαφρώς ώστε να διατρέχει εύκολα τον τοίχο, “παντρεύοντας” πλήρως τη δεύτερη στρώση μέσα στην πρώτη.

11. Αφού περάσουν 3 με 8 ημέρες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και αν πρόκειται για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο) και αφού έχει στεγνώσει πλήρως και σε βάθος η FGL Patiti,ασταρώνουμε την επιφάνεια με το ακρυλικό αστάρι νερού FGL-Primer. Αφού στεγνώσει το αστάρι γίνεται ο εμποτισμός του συστήματος με βερνίκι, με τη χρήση ρολλού με κοντή τρίχα.Χρησιμοποιείται το πολυουρεθανικό βερνίκι FGL-PU Final σε κατανάλωση περίπου 0,4 kg/m² σε 2 στρώσεις σταυρωτά.

Αυτή είναι η διαδικασία για την εφαρμογή του συστήματος πατητής τσιμεντοκονίας Patiti Style σε τοίχο με σοβά και αποτελεί το μοναδικό σύστημα της αγοράς που περιλαμβάνει την προσθήκη υαλοπλέγματος και το πέρασμα του κονιάματος σε 3 χέρια υλικού και 2 χέρια βερνίκι. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφουμε κάθε πιθανότητα αποκόλλησης ή ρηγματώσεων.

Για σίγουρα αποτελέσματα συστήνεται στις εφαρμογές σε εσωτερικούς χώρους να αφήνονται αρμοί περιμετρικά 0,5-1 εκατοστό στο σοβατεπί ή αν πρόκειται για μεγάλες ενιαίες επιφάνειες με τη βοήθεια αρμοκαλύπτρων αλουμινίου. Από την άλλη για εξωτερικές εφαρμογές προτείνονται αρμοί διαστολής ανά 20-30m². Μάλιστα πρέπει να έχετε υπόψη πως μετά την τοποθέτηση οι επιδιορθώσεις και τα μερεμέτια είναι δύσκολα και κάθε τοπική επιδιόρθωση θα φαίνεται σαν μπάλωμα. Για αυτό το λόγο η εφαρμογή πρέπει εξαρχής να είναι τέλεια, κάτι που αφορά τόσο την τοποθέτηση σε σοβά όσο και σε κάθε άλλο υπόστρωμα.

Έχοντας δει αναλυτικά τη διαδικασία τοποθέτησης πατητές σε σοβά και κρατώντας αυτό ως βάση, ας δούμε τα στάδια που πρέπει να προηγηθούν για την προετοιμασία του εκάστοτε υποστρώματος, πριν ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής της πατητής.

Τοίχος με πλακάκια

Διαδικασία τοποθέτησης συστήματος PatitiStyle σε τοίχο με πλακάκια..

Αν πρόκειται για τοίχο με πλακάκια (π.χ. σε κουζίνες, μπάνια κλπ) η διαδικασία εφαρμογής της 100% πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti είναι ακριβώς η ίδια με τον σοβά, με ΜΙΑ μόνο προαιρετική τροποποίηση.

Στην περίπτωση που στα πλακάκια υπάρχουν μεγάλοι αρμοί με σημαντικό βάθος (σπάνια περίπτωση) καλό είναι να περαστεί το κονίαμα της FGL Patiti Base τοπικά πρώτα στους αρμούς, ώστε να τους καλύψει και να βεβαιωθούμε ότι θα κινδυνέψουμε από το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας καρέ σκιάς μετά την τελική εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας. Όλα τα υπόλοιπα στάδια πριν και μετά είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που περιγράφονται λεπτομερώς παραπάνω.

Τοίχος με γυψοσανίδα

Διαδικασία τοποθέτησης συστήματος PatitiStyle σε τοίχο με γυψοσανίδα..

Εφόσον ο τοίχος που θέλετε εφαρμόσετε το σύστημα πατητής τσιμεντοκονίας Patiti Styleέχει γυψοσανίδα ως τελική επίστρωση, πρέπει πρώτα να γίνει μια ειδική προεργασία, ώστε να προετοιμάσουμε καταλλήλως την επιφάνεια να υποδεχθεί το κονίαμα και να μην κινδυνεύουμε από ρηγματώσεις, αποκολλήσεις ή άλλες αστοχίες.


εφαρμογή πατητης με σπάτουλα στον τοίχο1.
Ξεκινάμε πρώτα από όλα με την κάλυψη των αρμών ανάμεσα στις γυψοσανίδες, των τρυπών που δημιουργήθηκαν κατά την τοποθέτηση των στηριγμάτων και άλλων ζημιών που πιθανόν υπάρχουν, με υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων. Πρόκειται για ξηρό κονίαμα που αναμειγνύεται με νερό και προκύπτει ένα λεπτόρευστο μείγμα με καλή εργασιμότητα. Χρησιμοποιούμε σπάτουλα και στοκαδόρο, ώστε να γεμίσουμε προσεκτικά τα παραπάνω σημεία.

2. Για άριστα αποτελέσματα και διαχρονικότητα, περνάμε αλκαλίμαχη αυτοκόλλητηεφαρμογή ταινίας υαλοπλέγματος σε τοίχο υαλοταινία στους αρμούς για τη σφράγιση τους και την εγκιβωτίζουμε στο κονίαμα που περάσαμε νωρίτερα. Έτσι εξασφαλίζουμε πως δεν θα κινδυνέψουμε από την πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών.

3. Για να πετύχουμε την επιθυμητή πρόσφυση της πατητης τσιμεντοκονιας FGL Patiti πάνω στην γυψοσανίδα, πρέπει να γίνει το αστάρωμα της επιφάνειας με τη χρήση ακριλικού αστεριού νερού FGL-Primer.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία εφαρμογής είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που γίνεται σε σοβά, ξεκινώντας από το βήμα 4 ως το τελικό βήμα του βερνικιού.

Τοίχος με τσιμεντοσανίδα

Διαδικασία τοποθέτησης συστήματος PatitiStyle σε τοίχο με τσιμεντοσανίδα..

Μια ακόμα περίπτωση όπου μπορούμε να εφαρμόσουμε την πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti είναι σε τσιμεντοσανίδα.

efarmogi-patitis-tsimentokonia-toixos31. Πρώτα πρέπει να καλύψουμε τους αρμούς των τσιμεντοσανίδων και όποια άλλη οπή υπάρχει με ρητινούχο ινοπλισμένο υλικό αρμολόγησης τσιμεντοσανίδων. Πρόκειται για ξηρό κονίαμα που αναμειγνύεται με νερό, ενώ το τελικό λεπτόρευστο μείγμα που θα προκύψει το περνάτε στα σημεία αυτά με τη χρήση σπάτουλας και στοκαδόρου.

2. Για να εξαλείψουμε την πιθανότητα ρηγματώσεων, περνάμε στους αρμούς μια efarmogi-patitis-tsimentokonia-toixos4αλκαλίμαχη αυτοκόλλητη υαλοταινία για τη σφράγιση τους και την εγκιβωτίζουμε στο κονίαμα που περάσαμε νωρίτερα. Μια με δύο ώρες μετά μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

3. Αφού έχουν καλυφθεί οι αρμοί πλέον η επιφάνεια της τσιμεντοσανίδας είναι κατάλληλα προετοιμασμένη να υποδεχθεί την FGL Patiti και ολόκληρο το σύστημα πατητή τσιμεντοκονίας Patiti Style. Από εδώ και πέρα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με αυτή του σοβά, συνεχίζοντας όμως από το βήμα 4 που περιγράφεται εκεί και αφορά την ανάμειξη του κονιάματος.

Αυτά είναι τα στάδια εφαρμογής της πατητής FGL Patiti στα πλέον συνηθισμένα υποστρώματα που συναντάμε συχνότερα τόσο σε επαγγελματικούς χώρους όσο και κατοικίες. Όσον αφορά το κομμάτι του κόστους, έχουμε φροντίσει να συμπιέσουμε αρκετά το κομμάτι των τιμών για τα υλικά μας αλλά και για την εργασία από συνεργαζόμενους επαγγελματίες, ώστε να απολαμβάνετε τα κορυφαία αποτελέσματα στις πλέον προσιτές τιμές!

 Αν ενδιαφέρεστε για κάποια άλλη κατασκευή σε τοίχο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια και δεν είστε σίγουροι για την καταλληλότητα των υλικών ή για τη διαδικασία εφαρμογής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Σε δάπεδο

Διαδικασία τοποθέτησης συστήματος PatitiStyle σε δάπεδο..

1. Αν πρόκειται για υφιστάμενο δάπεδο, πρώτα από όλα εξασφαλίζουμε πως έχει στατική επάρκεια και ικανοποιητικές μηχανικές αντοχές, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να υποδεχθεί την πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti. Αν είναι όλα καλά προχωράμε στο επόμενο βήμα, διαφορετικά στρώνουμε κάποιο υλικό εξομάλυνσης (π.χ. απλό τσιμεντοκονίαμα, ελαφρομπετό κλπ), ώστε η επιφάνεια να αλφαδιαστεί πλήρως και να είναι ομαλή, επίπεδη και με τις κατάλληλες ρύσεις εφόσον χρειάζεται.

2. Εφόσον όλα είναι καλά και δεν χρειάστηκε η επιπλέον στρώση για την εξομάλυνση του δαπέδου, απλά πλένουμε και καθαρίζουμε επιμελώς την επιφάνεια. Θέλει προσοχή ώστε να βεβαιωθούμε πως είναι εντελώς καθαρό το υπόστρωμα, απαλλαγμένο από σαθρά σημεία, σκόνες, λάδια ή άλλες βρωμιές. Ακόμα εξασφαλίζουμε ότι έχει στεγνώσει πλήρως το δάπεδο μετά τον καθαρισμό του, με το ποσοστό υγρασίας να μην ξεπερνάει το 4%.

efarmogi-patitis- astaroma-dapedou3. Επόμενο βήμα για καλύτερη πρόσφυση είναι να περάσουμε ένα χέρι αστάρι. Για κορυφαία αποτελέσματα σε λείες μη απορροφητικές επιφάνειες όπως πλακάκια συστήνεται το χαλαζιακό αστάρι FGL-Sand Primer σε κατανάλωση περίπου 300-450gr/m².Τις περισσότερες φορές όμως αν το υπόστρωμα είναι μπετό, σοβάς, τσιμεντοσανίδες / γυψοσανίδες ή γενικά κάποια απορροφητική επιφάνεια χρησιμοποιούμε το ακρυλικό αστάρι νερού FGL-Primer, ενώ όταν το υπόστρωμα είναι αρκετά παλιό, συστήνεται η χρήση πολυουρεθανικού ασταριού FGL-Primer VL, που θα βοηθήσει επίσης το υπόστρωμα να δέσει.Αφήνουμε το αστάρι να στεγνώσει 1-20 ώρες,ανάλογα αν είναι εσωτερικός / εξωτερικός χώρος και τις υφιστάμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.

4. Ετοιμάζουμε την πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti, ακολουθώντας την εξήςanakatema-patiti-tsimentokonia διαδικασία. Ρίχνουμε το νερό σε έναν άδειο καθαρό κουβά και εν συνεχεία το κονίαμα FGL Patiti Base που βρίσκεται στο σακί σε σκόνη. Η αναλογία είναι 6 λίτρα νερό ανά 25 κιλά κονιάματος. Έπειτα αναμειγνύουμε το μείγμα με δράπανο χαμηλών στροφών (περίπου 2-5 λεπτά), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβόλους με καλή εργασιμότητα. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ωριμάσει λίγο και μετά επαναλαμβάνουμε την ανάδευση, ώστε το υλικό να είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

5. Προαιρετικά αν η πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti πρόκειται να εφαρμοστεί σε δάπεδο που έχει ήδη πλακάκια και οι αρμοί ανάμεσα τους έχουν μεγάλο βάθος, καλό είναι να πληρωθούν με το ίδιο κονίαμα της πατητής και να σπατουλαριστεί η επιφάνεια. Έτσι θα εξαλείψουμε τις πιθανότητες να εμφανιστεί μια καρέ σκιά μετά την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας.

perasma-patitis-tsimentokonia-proto-xeri6. Έπειτα γίνεται η εφαρμογή του υποστρώματος FGL Patiti Base σε μια στρώση πάχους περίπου 2-3mm (χιλιοστών). Για να το επιτύχουμε αυτό ρίχνουμε μια ποσότητα του έτοιμου κονιάματος στο δάπεδο σε διάφορα σημεία και εν συνεχεία το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια οδοντωτή σπάτουλα 10mm. Αφού εξασφαλίσουμε την ισόποση κατανομή του υλικού στο δάπεδο,απλώνουμε το υαλόπλεγμα 5χ5 160 γραμμαρίων και στη συνέχεια το εγκιβωτίζουμε με την λεία πλευρά της σπάτουλας. Η κατανάλωση του κονιάματος για κάθε χιλιοστό ύψους είναι περίπου 1,5kg/m², άρα π.χ. για μια στρώση 2 χιλιοστών σε μια επιφάνεια 50 τ.μ. θα χρειαστούν (1,5x2x50) 150 κιλά ξηρού κονιάματος πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti Base.

7. Την επόμενη μέρα αφού έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση, περνάμε τη δεύτερη στρώση του ίδιου μείγματος FGL Patiti Base, αυτή τη φορά σε πάχος περίπου 1-2 χιλιοστά.Για να μην τραυματίσουμε την πρώτη στρώση συστήνουμε να μην πατάτε κατά την εφαρμογή του δεύτερου χεριού αλλά να τοποθετήσετε μια πλάκα διογκωμένης πολυστερίνης DUROSOLκαι πάνω σε αυτή να ακουμπάει προσεκτικά ο μάστορας.

8. Όταν έχει στεγνώσει πλήρως και το δεύτερο χέρι της FGL Patiti Base είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε την FGL Patiti White στην απόχρωση που επιθυμούμε.Ύστερα με την ίσια μεταλλική σπάτουλα με “πατητές κινήσεις” απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την πατητή τσιμεντοκονία.

9. Όταν επέλθει η αρχική σκλήρυνση και στην τρίτη στρώση,διαβρέχουμε ελαφρά το μυστρί από την κάτω πλευρά και περνώντας το προσεκτικά πάνω από την επιφάνεια και πατώντας το ελαφρά, λειαίνουμε την επιφάνεια και δημιουργούμε φυσικά νερά.

epipedosi-dapedou-patitis-tsimentokonias10. Για το τελικό φινίρισμα του συστήματος Patiti Style περνάμε όλη την επιφάνεια με μια φαρδιά επίπεδη ανοξείδωτη σπάτουλα και καλύπτουμε όλες τις πιθανές ατέλειες, δημιουργώντας πλέον μια ενιαία εμφάνιση.

11. Αφού περάσουν 3-8 ημέρες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και αν πρόκειται για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο) και αφού έχει στεγνώσει πλήρως και σε βάθος η πατητή,περνάμε το ακρυλικό αστάρι νερού FGL-Primer για να μπορέσουμε στη συνέχεια να επαλείψουμε το βερνίκι.

12.Έπειτα στο τελικό στάδιο γίνεται ο εμποτισμός της πατητής τσιμεντοκονίας με βερνίκι σε 2 χέρια σταυρωτά, με τη χρήση ρολού με κοντή τρίχα.Το πολυουρεθανικό βερνίκι FGL-PU Final (σε ματ ή γυαλιστερή μορφή ανάλογα με το γούστο σας) έχει κατανάλωση περίπου 0,2kg/m²/στρώση.

Πλέον η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αφού στεγνώσει και το βερνίκι η επιφάνεια του δαπέδου είναι εντελώς έτοιμη προς χρήση. Τα στάδια είναι σχεδόν όλα τα ίδια ανεξαρτήτως του υποστρώματος στο οποίο θα εφαρμοστεί η FGL Patiti, αρκεί να ακολουθήσουμε τα βήματα προετοιμασίας που αναφέρονται παραπάνω (καθαρισμός και αστάρωμα) και το πάτωμα να έχει επαρκείς μηχανικές αντοχές και επιπεδότητα / ομαλότητα.

Για να είστε σίγουροι πως δεν κινδυνεύετε από ρωγμές λόγω συστολοδιαστολών, καλό είναι να αφήσετε αρμούς. Σε εσωτερικούς χώρου αρκεί περιμετρικά 0,5-1 cm στο σοβατεπί στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ για μεγάλες επιφάνειες πιθανόν χρειαστούν και αρμοκάλυπτρα αλουμινίου για αρμούς στη μέση της επιφάνειας. Για εξωτερικές εφαρμογές χρειάζονται αρμοί ανά περίπου 20 με 30 τετραγωνικά. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε πως με το που θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή οι τοπικές επιδιορθώσεις και γενικότερα τα μερεμέτια είναι ανέφικτα, μιας και κάθε αλλαγή είναι αρκετά εμφανής σαν μπάλωμα. Ακριβώς για αυτό το λόγο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή, από κάποιον εξειδικευμένο μάστορα.

Στην παραπάνω διαδικασία όπως θα είδατε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και διαφορετικό χρωματισμό για το κονίαμα. Από εμάς διατίθεται η FGL Patiti White (υλικό σε λευκό χρώμα) σε χαρτόσακο των 25 κιλών,η οποία χρωματίζεται στην απόχρωση που θα επιλέξετε από το χρωματολόγιο πατητής. Αφού καταλήξετε στο χρώμα της επιλογής σας,εμείς θα σας προμηθεύσουμε την κατάλληλη ποσότητα χρωστικής που απαιτείται για να πετύχετε την επιθυμητή απόχρωση και απλά την προσθέτετε κατά την ανάδευση του κονιάματος, όπως αναφέραμε αναλυτικά νωρίτερα.

Πατητή Τσιμεντοκονία