Πατητή τσιμεντοκονία στο σπίτι

Δώστε στο σπίτι σας μια εντυπωσιακή αισθητική με την FGL Patiti

Η πατητή τσιμεντοκονία , ένα άκρως παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, έχει αρχίσει να γίνεται μόδα τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει, καθώς μπορεί να δώσει μια πραγματικά ξεχωριστή και εντυπωσιακή όψη σε κάθε σπίτι. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που το υλικό σταδιακά εξελίχθηκε από ένα παραδοσιακό μείγμα σε ένα βιομηχανικώς παραγόμενο κονίαμα με πρότυπες και σταθερές ιδιότητες, με αποκορύφωμα την 100% ελληνική πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti.

Τα πολλαπλά της οφέλη λοιπόν έχουν αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση του υλικού τα τελευταία χρόνια, με πρώτο και γνωστότερο την υψηλή αισθητική που προσδίδει σε όποιο χώρο και αν εφαρμοστεί, όπως προαναφέραμε. Μάλιστα διακρίνεται και για τη μεγάλη της αρχιτεκτονική ευελιξία, καθώς είναι το κατεξοχήν υλικό που μπορεί να προσαρμοστεί άψογα σε κάθε στυλ, από παραδοσιακές κατασκευές μέχρι σύγχρονα δημιουργήματα υψηλού επιπέδου. Άλλωστε η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα αλλά και τεχνοτροπίες που προσφέρει το ολοκληρωμένο σύστημα πατητής τσιμεντοκονίας Patiti Style σας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία, ώστε να καταλήξετε στο απολύτως επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αρχικά την εμπιστεύθηκαν κυρίως καταστήματα, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης και γενικότερα επαγγελματικοί χώροι, καθώς οι επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν άμεσα το ιδιαίτερο καλλωπιστικό της αποτέλεσμα, τη μοναδικότητα αλλά και τη διαχρονικότητα της. Σύντομα όμως λόγω των πλεονεκτημάτων της, του προσιτού κόστους και της ευκολίας εφαρμογής (σε αντίθεση με ότι πιστεύουν αρκετοί) άρχισε να επιλέγεται ολοένα και περισσότερο και για κατοικίες. Τα αποτελέσματα βεβαίως ήταν εντυπωσιακά, όπως μαρτυρούν και όλες οι εικόνες που βλέπετε στο site μας αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες.
Ένα ακόμα σημαντικό όφελος του συστήματος που σας παρέχουμε σε αποκλειστικότητα είναι η μεγάλη της προσαρμοστικότητα, καθώς το ίδιο εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί σε δάπεδα και σε κατακόρυφους τοίχους, αλλά ακόμα και σε ειδικές κατασκευές όπως σκάλες, πάγκους, νεροχύτες, τραπέζια κ.α. Μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν να αποξηλωθεί το υπόστρωμα, κάτι που όπως καταλαβαίνετε σας γλιτώνει από περίπλοκες διαδικασίες που θα χρειαστούν πολύ κόπο, χρόνο αλλά και κόστος. Για αυτό το λόγο είναι ακόμα πιο ενδεδειγμένη λύση για περιπτώσεις ανακαίνισης, μαζί βεβαίως και με τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που τη χαρακτηρίζουν.

patiti-pagos

Πιο συγκεκριμένα η FGL Patiti μπορεί να κολλήσει πάνω από επιφάνειες όπως πλακάκια, μωσαϊκά, σοβά, τσιμεντοσανίδα / γυψοσανίδα, μάρμαρο και σχεδόν κάθε άλλο υπόστρωμα, λόγω της υψηλής συγκολλητικής πρόσφυσης της. Κύρια προϋπόθεση είναι να καθαριστεί καλά η επιφάνεια και να ασταρωθεί, όμως αν θέλετε μπορείτε στο παρακάτω link να δείτε αναλυτικά την διαδικασία για τη σωστή τοποθετηση πατητης τσιμεντοκονιας. Πάντως έχετε υπόψη πως μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους αλλά και εξωτερικά, με πραγματικά πολύ λίγους περιορισμούς λόγω των υψηλών αντοχών του κονιάματος αλλά και των επιπλέον ιδιοτήτων που του προσφέρει το βερνίκι που θα το επικαλύψει. Μάλιστα ακριβώς αυτό το βερνίκι που θα εφαρμοστεί επηρεάζει θετικά και το καλλωπιστικό κομμάτι, καθώς αποτελεί πρακτικά το τελικό φινίρισμα του συστήματος Patiti Style. Έχετε μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε ματ ή γυαλιστερό βερνίκι, το οποίο θα εφαρμοστεί σε δύο στρώσεις. Έτσι εκτός από ένα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα, έχετε και ένα απολύτως ανθεκτικό και προστατευμένο δάπεδο ή τοίχο, που δεν θα κινδυνεύει από λερώματα, λάδια, ισχυρά καθαριστικά. Ακόμα η στρώση αυτή θα σας προστατεύει πλήρως από υγρασίες, ενώ έχετε και εξασφαλισμένη διαχρονικότητα. Όπως βλέπετε λοιπόν δεν είναι μια ιδανική λύση μόνο από άποψη καλλωπισμού, αισθητικής και διακόσμησης, αλλά χαρακτηρίζεται από μεγάλη χρηστικότητα. Ακόμα και στην περίπτωση που στο σπίτι σας έχετε εγκαταστήσει ενδοδαπέδια θέρμανση ή ψύξη, η πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti είναι η πιο κατάλληλη λύση για την επίστρωση του δαπέδου πάνω από το θερμομπετόν, καθώς λόγω των ιδιοτήτων της μένει ανεπηρέαστη από συστολές και διαστολές, αρκεί να προσεχθούν οι αρμοί.
Για όσους ενδιαφέρονται για κάτι ακόμα πιο εξεζητημένο, υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης ολόκληρων χώρων με το σύστημα Patiti Style, με πιο συνηθισμένες επιλογές το μπάνιο και την κουζίνα. Πρόκειται σίγουρα για δύο ιδιαίτερους χώρους, όμως το ίδιο σύστημα μπορείτε να εφαρμόσετε σε όποιον άλλο μεμονωμένο χώρο επιθυμείτε.

patiti-tsimentokonia-mpanio

Πιο συγκεκριμένα η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο είναι η βέλτιστη επιλογή όταν θέλετε να δώσετε στον χώρο αυτό ένα ιδιαίτερο ύφος και μια ξεχωριστή αισθητική, καθώς το κονίαμα μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στον τοίχο και το δάπεδο, αλλά και σε μεμονωμένα έπιπλα και είδη υγιεινής όπως τη μπανιέρα, τον νιπτήρα ή ότι άλλο επιθυμείτε. Έτσι επιτυγχάνετε ένα πλήρως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα διακόσμησης και ανακαίνισης με πρωτότυπη εμφάνιση, που θα εντυπωσιάσει σίγουρα κάθε επισκέπτη!

patiti-kouzina

Μια αντίστοιχη εναλλακτική είναι η πατητη τσιμεντοκονια σε κουζινα, έναν χώρο για τον οποίο κάθε νοικοκυρά θέλει την καλύτερη και πιο ιδιαίτερη διακόσμηση. Και εδώ εκτός από το δάπεδο και τους τοίχους μπορείτε να επενδύσετε και τον πάγκο, προσφέροντας ακόμα περισσότερη χρηστικότητα αλλά και υγιεινή στην κουζίνα σας! Πρόκειται για μια πολύ μοντέρνα λύση, η οποία ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει και σε άλλους τομείς, όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην ενότητα της κουζίνας.

Ο πάγκος μετά την επικάλυψη του με την FGL Patiti θα είναι αρκετά πιο ανθεκτικός σε χαράγματα και ισχυρά καθαριστικά, δεν θα κινδυνεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες των σκευών μαγειρικής, ενώ θα έχει και υψηλή προστασία απέναντι στην αυξημένη υγρασία. Ταυτόχρονα θα γλιτώσετε και από πιθανούς αρμούς σε πλακάκια πως ως τώρα ήταν πρόσφορο έδαφος για λεκέδες αλλά και για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
Όσον αφορά το συνολικό κόστος για αυτές κόστος της εφαρμογής, αν και πολλοί έχουν δημιουργήσει την εντύπωση στην αγορά πως πρόκειται για μια ακριβή λύση, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα value for money επιλογής, δηλαδή για μια εργασία που σίγουρα αξίζει το κόστος της.

Όσοι λοιπόν θέλετε να κάνετε το σπίτι σας πραγματικά ξεχωριστό και να του δώσετε μια ιδιαίτερη νότα που θα εντυπωσιάζει ακόμα και τα πιο απαιτητικά βλέμματα, η καταλληλότερη επιλογή σας είναι σίγουρα το ολοκληρωμένο σύστημα πατητής τσιμεντοκονίας Patiti Style. Αν έχετε ακόμα απορίες είμαστε στη διάθεση μας για να σας πούμε με λεπτομέρεια ότι χρειάζεστε.

Πατητή Τσιμεντοκονία