ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ & ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ Cork External

Η εταιρεία Φραγκουλάκης είναι η πλέον γνωστή για τα συστήματα μονώσεων που παρέχει. Εξωτερική θερμομόνωνση και μόνωση ταράτσας είναι δύο μόνο από τις λύσεις στις οποίες μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας και προσωπική ανάμειξη στην ανάπτυξη συστημάτων μόνωσης και μονωτικών υλικών όπως το Durosol. Τα συστήματα μας εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας προστασία του κτιρίου από καιρικά φαινόμενα και αποφυγή σχηματισμού υγρασίας και μούχλας.

Έχοντας δημιουργήσει μια καλή φήμη στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων μας που κατά κύριο λόγο βασίζονται στην θερμομόνωση, αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε στην ομάδα των συστημάτων μας την εξωτερική θερμομόνωση με φελλό ή αλλιώς το σύστημα Cork External το οποίο προσφέρει ηχομόνωση και θερμομόνωση με 100% φυσικό τρόπο.

Cork External

ΝΕΟ καινοτόμο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με φελλό! Σας προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση με 100% φυσικό τρόπο!

Σύστημα για Εξωτερική Θερμομόνωση & Ηχομόνωση Cork External

Η εταιρεία μας, σας παρουσιάζει το εξειδικευμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης που παρέχει και εξαιρετικά επίπεδα ηχομόνωσης, το Cork External. Το καινοτόμο αυτό σύστημα οφείλει τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην ύπαρξη των συσσωματωμάτων ακουστικής και θερμικής μόνωσης, τα οποία είναι 100% φυσικά με εξαιρετική τεχνική απόδοση. Στο συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται φελλός που είναι 100% φυσικό προϊόν. Έρευνες έχουν δείξει πως ο φελλός διατηρεί αναλλοίωες τις ιδιότητές του μέχρι και 60 χρόνια.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του φελλού

 • 100% φυσική μόνωση.
 • Θερμομόνωση.
 • Ηχομόνωση.
 • Ο φελλός είναι ένα φυσικό υλικό που “αναπνέει”.
 • Ελαφρύ και πολύ διαχειρίσιμο υλικό.
 • Βελτιστοποίηση συνθηκών διαβίωσης.
 • Μπορεί να διατεθεί σε ένα μεγάλο εύρος παχών τα οποία παρέχουν και διαφορετικά επίπεδα μόνωσης.
 • Συμβολή στην προστασία του περιβάλοντος.
Σύστημα για εξωτερική θερμομόνωση και ηχομόνωση με φυσικό τρόπο.

Το σύστημα Cork External που αποτελεί την ιδανική επιλογλη για όσους ενδιαφέρονται για ηχομόνωση και εξωτερική θερμομόνωση συνδυάζει αποτελεσματικά την ανώτερη θερμική απόδοση ενώ παράλληλα έχει τρομερές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Για την ακρίβεια, το πάνελ φελλού το οποίο χρησιμοποιείται είναι 100% φυσικό. Το ίδιο, επεκτείνεται σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου ή του τοίχου που μονώνεται και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται μέγιστη εξωτερική θερμομόνωση και ηχομόνωση ενώ παράλληλα όλα αυτά γίνονται με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Εξαιρετικά Ποσοστά Εξωτερικής Θερμομόνωσης & Ηχομόνωσης

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το καινοτόμο σύστημα Cork External προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα όχι μόνο εξωτερικής θερμομόνωσης αλλά και ηχομόνωσης. Πως όμως πραγματοποιείται αυτό; Η απόδοση του συστήματος οφείλεται αποκλειστικά στη χρήση του 100% φυσικού υλικού, τον φελλό. Οι πλάκες φελλού μετά από επεξεργασία που χρησιμοποιούνται στο σύστημα, εξάγονται κάθε 9 χρόνια από το δέντρο φελλός.

Το σύστημα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό είναι αναπνεύσιμα και μη καρκινογόνα. Επιπρόσθετα, δεν επιβαρύνουν σε καμία περίπτωση το περιβάλλον ενώ οι επιδόσεις τους τόσο στην εξωτερική θερμομόνωση όσο και στην ηχομόνωση είναι εξαιρετικές.

Ο φελλός έχει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ= 0,040 W/m.K) και προσφέρει υψηλή ενεργειακή απόδοση. Συμπερασματικά, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη, ανάλογα με το πάχος της πλάκας φελλού που χρησιμοποιείται η ηχομόνωση αυξάνεται. Ενδεικτικά, για πάχος πλάκας φελλού 6cm η ηχομόνωση φτάνει τα 54db!

Τεχνικά χαρακτηριστικά συστήματος για Εξωτερική Θερμομόνωση και Ηχομόνωση Cork External

Πάχος Πλάκας Φελλού (mm) Αντοχή στη Θερμότητα R (m².K/W)
60 1,5
80 2,00
100 2,50
120 3,00
140 3,50
160 4,00
180 4,50
200 5,00
 1. Το σύστημα Cork External σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδίασης και εγκατάστασης του κατασκευαστή. Στην εφαρμογή του συστήματος, χρησιμοποιούμε για τη συγκόλληση την ίδια μέθοδο όπως και στα υπόλοιποια συστήματα που διαθέτουμε. Πρόκειται για ένα συγκολλημένο σύστημα με μηχανικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση σταθερότητας έως ότου στεγνώσει η κόλλα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο απόσπασης.
 2. Το Cork External είναι κατασκευασμένο από μη φέροντα κατασκευαστικά στοιχεία. Δεν συμβάλλει άμεσα στη σταθερότητα του τοίχου στον οποίο εφαρμόζεται αλλά μπορεί να συμβάλλει έως κάποιο βαθμό στην ανθεκτικότητά του παρέχοντας ενισχυμένη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.
 3. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καινιούρια ή υπάρχοντα κτίρια. Τοποθετείται σε κάθετους τοίχους αλλά και σε οριζόντιες ή κεκλιμένες επιφάνειες που δεν είναι εκτεθειμένες σε καθίζηση.
 4. Το Cork External δεν προορίζεται να εξασφαλίσει την αεροστεγή δομή του κτιρίου.
 5. Η εφαρμογή του συστήματος Cork External είναι παρόμοια με τα συμβατικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Δηλαδή, επικολλούνται οι πλάκες φελλού σε όλη την επιφάνεια χτιστά και περνιέται σιλικονούχος χρωμοσοβάς για το τελικό αποτέλεσμα.

Τιμοκατάλογος για Εξωτερική θερμομόνωση & Ηχομόνωση Cork External

 

 

*στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φπα.
** οι τιμές αναφέρονται για εφαρμογή σε επιφάνεια 100m²

Ηχομόνωση και Εξωτερική Θερμομόνωση με Φελλό

Ο φελλός αποτελεί ένα 100% φυσικό προϊόν με εξαιρετικές ιδιότητες οι οποίες οφείλονται στην κυτταρική δομή του. Το δέντρο από το οποίο προέρχεται ο φελλός είναι από κορμό βελανιδιάς της ποικιλίας Quercus Suber, ενός αειθαλούς φυτού το οποίο καλλιεργείται μόνο σε χώρες της Μεσογείου. Οι βασικότερες είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία. Η θερμομόνωση και ηχομόνωση που μπορεί να μας προσφέρει ο φελλός οφείλεται στις άπειρες αεροστεγείς κυψέλες από τις οποίες και αποτελείται. Καθώς το κενό μεταξύ αυτών των κυψελών είναι μηδαμινό, είναι ελάχιστη η θερμότητα που διαχέεται από και προς το εξωτερικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη αυτή σύσταση λοιπόν είναι πο κάνει το φελλό ένα εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό.