ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Οι αντλίες θερμότητας είναι η οικονομικότερη λύση θέρμανσης – ψύξης εφόσον γίνει προσεκτική επιλογή και εγκατάσταση της. Αυτό αποδείχθηκε σε μελέτη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου όπου τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν 60% οικονομικότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με λέβητα πετρελαίου και έως 36% οικονομία σε σχέση με λέβητα αερίου.

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας δεν είναι μια νέα τεχνολογία αφού βασίζεται σε μια πολύ γνωστή μας λειτουργία, αυτή του ψυγείου του σπιτιού μας αλλά και στις γνωστές κλιματιστικές μας μονάδες. Ουσιαστικά καταφέρνει, μέσω ηλεκτρικής ενέργειας, να αντιστρέψει την φυσική ροή της θερμότητας δηλαδή από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών προς συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ψυκτικού κύκλου που ουσιαστικά σε συνθήκες καλοκαιριού αφαιρεί άρα αντλεί τη θερμότητα από το εσωτερικού του σπιτιού και την αποβάλει στο περιβάλλον. Με αυτή τη διαδικασία το εσωτερικό της κατοικίας γίνεται πιο ψυχρό. Το χειμώνα κάνει τον αντίστροφο κύκλο άρα αντλεί θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και το μεταφέρει στο εσωτερικό της κατοικίας ώστε να θερμάνει το χώρο.

Πως λειτουργούν οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν το περιβάλλον για να θερμάνουν ή να ψυχράνουν την κατοικία μας. Η ηλεκτρική ενέργεια λοιπόν χρησιμοποιείται μόνο για την άντληση δηλαδή την μεταφορά της θερμότητας και όχι για καθαυτή τη θέρμανση όπως παραδείγματος χάρη οι θερμοπομποί που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση αντιστάσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η χρήση τους να είναι ιδιαίτερα οικονομική.

Βασικά πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας:

  • 2 χρόνια Εγγύηση από την εταιρεία μας
  • Οικονομία σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης
  • Δυνατότητα θέρμανσης και ψύξης με την ίδια αντλία εφόσον επιλέξουμε fan coils.
  • Δυνατότητα δροσισμού με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Δυνατότητα παραγωγής ΖΝΧ (Ζεστού νερού χρήσης)
  • Ευκολία στην εγκατάσταση αφού δεν χρειάζεται ειδικούς χώρους, συνήθως την τοποθετούμε στο μπαλκόνι.
  • Δεν χρειάζεται αποθήκευση καυσίμου, καπνοδόχοι κ.α
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης
  • Ιδιαίτερα οι αντλίες που εισάγει η εταιρεία μας που είναι τεχνολογίας μεταβλητών στροφών (inverter), έχουμε περισσότερη οικονομία
  • Επειδή λειτουργούν με ρεύμα σε περιπτώσεις που υπάρχει εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα με net metering σχεδόν μηδενίζεται το κόστος θέρμανσης – ψύξης.

Τύποι Αντλιών Θερμότητας

Ο τύπος της αντλίας που θα επιλεχθεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως αν υπάρχει παλαιό σύστημα που θα αντικατασταθεί με την αντλία, αν είναι νεόκτιστο, αν η κατοικία μας είναι μονωμένη με καινούργια κουφώματα ενεργειακά κ.α. Σε όλες τις περιπτώσεις η εταιρεία μας μπορεί αναλύοντας τα δεδομένα να σας προτείνει τον τύπο αντλίας ώστε να πετύχετε τον μέγιστο βαθμό απόδοσης και οικονομία για την θέρμανση του σπιτιού σας. Παρακάτω θα βρείτε τους τύπους αντλίας που υπάρχουν στην αγορά.

Αντλίες Mεσαίων θερμοκρασιών

Η καλύτερη λύση για θέρμανση και ψύξη.

Οι αντλίες μεσαίων θερμοκρασιών μπορούν να παράγουν νερό μέχρι 60 βαθμούς θερμοκρασίας. Είναι ιδανική λύση για να χρησιμοποιηθούν fan coils τα οποια “ζητάνε” νερό στους 45 βαθμούς περίπου. Με αυτη τη διάταξη οι αντλίες μεσαιων θερμοκρασιών αποδίδουν τα μέγιστα με βαθμό απόδοσης έως και COP = 4. Επίσης με αυτη τη λύση υπάρχει και δυνατότητα ψύξης κατα τους θερινούς μήνες. Οι αντλίες που εισάγει η εταιρεία μας χρησιμοποιούν ψυκτικό υγρό R32 που έχει μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης και φυσικά ειναι οικολογικό σε σχέση με τις αντλίες που χρησιμοποιούν R410. Φυσικά οι αντλίες μεσαίων θερμοκρασιών μπορουν να χρησιμοποιηθούν και σε συνδυασμο με υφιστάμενα θερμαντικά σώματα κατόπιν μελέτης.

Μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά των αντλιών θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών που έχει στη γκάμα της η εταιρεία μας πατώντας εδώ

Αντλίες Υψηλών Θερμοκρασιών

Αυτού του τύπου οι αντλίες είναι ιδανικές για ψυχρότερο κλίμα και για να συνδυαστούν με τα θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ). Μπορούν να ανεβάσουν θερμοκρασία νερού στους 80 βαθμούς όπως δηλαδή και οι λέβητες πετρελαίου. Με τη διαφορά ότι οι αντλίες έχουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης.

Αντλίες θερμότητας

Αντλίες Χαμηλών Θερμοκρασιών

Ιδανικές για συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης που η θερμοκρασίες του νερού είναι 35 βαθμούς

Τιμές αντλιών θερμότητας μεσαίων θερμοκρασιών

Αντλία FGL I-09DC/32 9kW 2975 ευρώ + ΦΠΑ

Αντλία FGL I-12DC/32 12kW 3550 ευρώ + ΦΠΑ

Αντλία FGL I-18DC/32 18kW 4140 ευρώ + ΦΠΑ

Μπορείτε να δείτε τεχνικά χαρακτηριστικά των αντλιών πατώντας εδώ

Αντλίες θερμότητας για θέρμανση ψύξη πισίνας

 

Η εταιρεία μας παρέχει και αντλίες θερμότητας για την θέρμανση της πισίνας σας. Είναι η καλύτερη επιλογή λόγω του μεγάλου βαθμού απόδοσης που έχουν οι αντλίες θερμότητας. Αυτού του τύπου οι αντλίες έχουν λίγο διαφορετικό τρόπο λειτουργίας καθώς και κάποια διαφοροποίηση σε εξαρτήματα σε σχέση με τις αντλίες θέρμανσης – ψύξης χώρων. Αυτή η διαφοροποίηση κατα κύριο λόγο οφείλεται στο ότι η πισίνες έχουν νερό που είναι ακατάλληλο για τις συμβατικές αντλίες. Οπότε ο εναλλάκτης μιας αντλίας πισίνας είναι διαφορετικός.

Ενώ τα πλεονεκτήματα της επιλογής της αντλίας θερμότητας για θέρμανση της πισίνας έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες λύσεις, έχουν και ένα μειονέκτημα που είναι η αδράνεια. Θα χρειαστούν κάποιες μέρες να φτάσει την θερμοκρασία των 25-28 βαθμών Κελσίου που είναι η επιθυμητή. Φυσικά εφόσον επιτευχθεί η διατήρηση είναι πολύ οικονομική σε σχέση με άλλες λύσεις.

Η εταιρεία μας εισάγει άριστης ποιότητας αντλίες θερμότητας για κάθε όγκο πισίνας ενώ σχετικές πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε κάνοντας click εδώ.

 

 

Επιλογή Αντλίας Θερμότητας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

Όνομα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Email

Περιοχή

Πόσα τετραγωνικά είναι η οικία σας;

Μήνυμα